DSC 0863

De winnaars van dit jaar: Mandy Wagemaker en Sander Arends

 

Tenniscentrum Meerzicht organiseerde voor de tweede maal het Nationale Ranglijst Toernooi, met toppers uit heel Nederland en natuurlijk ook sterke Zoetermeerse spelers. Op zondag 10 maart stonden er 3 finales op het programma: de heren enkel, dames enkel en de dames dubbel.

De heren finale ging tussen Sander Arends en Bart van den Berg. Van den Berg moest erg wennen aan het spel gevarieerde spel van Arends. Arends kwam al snel een break voor en stoomde door in de eerste naar 6-0. De tweede set werd het spannender van den Berg pakte een break en mocht bij 5-3 serveren voor de set maar Arends toonde veerkracht en brak terug en denderde door naar 7-5. Sander prolongeerde hiermee zijn titel, vorig jaar won hij ook de eerste editie van het toernooi.

DSC 0870 20130310 11326
De winnaressen van het dames dubbel, rechts Janine en Mandy Mandy Wagemaker tijdens haar finale enkel

Bij de dames was het een spannende strijd tussen Mandy Wagemaker uit Zoetermeer en Anna Alzate. Wagemaker pakte met een paar harde klappen een break voorsprong in de eerste set en hield die break voorsprong vast zodat ze de eerste set won met 6-4. In de tweede set pakte Alzate op haar beurt meteen een break voorsprong en won de set met 6-3. In de laatste en beslissende set was het heel spannend. Alzate kreeg 2 matchpoints maar kon niet doordrukken. Wagemaker kreeg het zelfvertrouwen terug en won de derde set met 7-5.

Wagemaker was nog warm en moest samen met Janine Hemmes ook nog de dubbel finale spelen tegen Yvette Vlaar en Barbara van Velden. Net als in de halve finale waren Wagemaker en Hemmes veel te sterk voor hun opponenten 6-0 6-1.

De organisatie kijkt terug op een goed toernooi, met veel positieve reacties van de spelers.  De deelnemers kwamen uit het hele land, van Leeuwarden tot en met Kerkrade. Het opvallende was dat er dit jaar veel deelnemers waren uit Zoetermeer, zijnde bij de dames (de winnares) Mandy Wagenmaker, Nancy van Doorn, Eline Keur. Bij de heren Ferry Janmaat, Lamar Kiel, Elmer Muller, Andre de Mos en Roy de Valk. 

-advertenties-

-goede doel-