hardlopenHardloopvereniging Road Runners Zoetermeer (RRZ) start zaterdag 9 maart met de kennismakingscursus wegatletiek. De cursus is bestemd voor iedereen, die weinig of geen conditie heeft en daar graag iets aan wil doen. Zij die reeds eerder met de wegatletiek hebben kennis gemaakt of over een redelijke conditie beschikken, kunnen in overleg met de trainers wellicht versneld in één van de bestaande loopgroepen instromen.

De trainingen worden verzorgd door ervaren (Atletiekunie-gediplomeerde) trainers van Road Runners. Tevens is er tijdens iedere training een gediplomeerd sportmasseur aanwezig. De trainingen duren in het begin ongeveer een uur, aan het einde maximaal anderhalf uur. Als basis voor de cursus wordt een door de Atletiekunie opgesteld schema voor beginnende lopers gebruikt.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid aandacht besteed aan de warming-up en cooling-down met de bijbehorende rek- en strekoefeningen en natuurlijk loopstijl, looptechniek en loopscholing. Daarnaast zal deskundig advies worden gegeven over schoeisel, kleding, voeding en het vermijden van en omgaan met blessures. Om gewrichtsproblemen op latere leeftijd te voorkomen hanteert RRZ een minimum leeftijdsgrens van 16 jaar voor mensen die actief aan meerdere sporten doen en een leeftijdsgrens van 18 jaar indien uitsluitend aan wegatletiek wordt gedaan.

De cursus wordt afgesloten met een 5 kilometerloop op zondag 26 mei 2013.

 

roadrunnersDe cursus duurt 12 weken en kost  € 35,=.  Atletiekunie-leden (inclusief Loopservice Nederland) betalen €25,=. Betaling geschiedt per eenmalige machtiging. Dus niet contant!

Er wordt twee keer per week getraind op zaterdagmorgen (begintijd: kwart over negen) en op woensdagavond (begintijd: kwart voor acht).

Inschrijving is alleen mogelijk op zaterdag 9 maart vanaf negen uur in het clubgebouw van Roadrunners-Zoetermeer (RRZ) aan het Lange Land 14-16.

De eerste training begint dan op 9 maart om ongeveer half tien/kwart voor tien. Breng dus sportkleding mee. In het clubhuis is douche- en omkleedgelegenheid.

Voor meer informatie kunt u op dinsdagavond of donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur bellen naar de coördinator van de kennismakingscursus-RRZ: (079) 3413738. Voor algemene informatie over RRZ kunt u terecht op de site: www.roadrunners-zoetermeer.nl 

-advertenties-

-goede doel-