sgwzc-timvdbent

Debutant Tim van de Bend met zijn eerste competitiegoal voor heren 1, Fotograaf: Olaf Otten

Het vlaggenschip van de heren van SG WZC bezorgde (in navolging van Dames 1) met de grootste overwinning tot dusverre dit seizoen in het goedgevulde thuisbad De Veur, het publiek een prima waterpolo uitje.

Met de periodestanden 5-3, 3-2, 2-1 en 4-0 liet de thuisformatie halverwege de derde periode de gasten uit Spijkenisse definitief achter zich (10-6) die tot dan toe met vooral stevig en soms te hard spel redelijk in het spoor van de Zoetermeerders wisten te blijven.

De uitstekend keepende Gerlof van de Veen was een grote sta in de weg voor de gasten en stond daardoor aan de wieg van menig snelle tegenaanval. Vijf keer wist SG WZC 1 hieruit te scoren, maar meestal hing De Kempvis aan de noodrem met vele uitsluitingen tot gevolg. Ook hier wist de brigade van trainer/coach Cees Loendersloot wel raad: acht man meer situaties en een strafworp werden doeltreffend afgerond.

De stand en de staat van de tegenstander gaf coach Cees Loendersloot  in de vierde periode de gelegenheid om jeugdspeler Tim van de Bend (15 jaar) te laten debuteren, die zijn goede spel ook nog eens bekroonde met een doelpunt.

Zodoende werd het een leerzaam avondje voor de D Jeugd die zowel bij de dames als de heren te gast waren: bespreking, warming-up, inzwemmen en de wedstrijd volgend vanaf "de spelersbank",  aldus van nabij kunnen zien en horen hoe het er aan toe gaat op Bondsniveau.

De geblesseerde Sander Maarleveld (schouder) begeleidde de D1 bij de herenwedstrijd en voorzag de kids enthousiast van de juiste informatie.

Coach Loendersloot kon dan ook tevreden terugkijken op een lekkere waterpolo avond: "Zo'n D-team dat alles met argusogen volgt, dwingt de ploeg scherp te zijn en de sfeer in het bad draagt daar ook aan bij. En dan te weten dat we in de uitwedstrijd ontsnapt zijn aan een gelijk spel vlak voor het eind. We zijn bezig aan een goede reeks en dat werd vanavond weer bevestigd.

Maurits Snel is weer op de weg terug, de blessure van Sander Maarleveld laat ook progressie zien en we hebben de toekomst vanavond in actie gezien. En behalve Tim van de Bend zijn er nog wel wat talenten op de achtergrond. Sommige mensen vinden 15 jaar wat jong, maar mijn motto is: als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Tim traint al bijna het hele seizoen mee en heeft ook al een toernooi meegespeeld met ons. En het is een signaal aan onze jeugd dat met een beetje talent en veel motivatie en hard werken er iets te bereiken is binnen de SG. We zijn lekker bezig met z’n allen!”

Doelpunten: Casper Kreffer en Jermaine Gras 3x, Laurence van Drongelen en Guido Slegtenhorst 2x, Robin Grunefeld, Jelmer Kooij, Maurits Snel en Tim van de Bend ieder 1x.

Volgende week zaterdag speelt SG WZC 1 uit tegen Z&PC De Gouwe(Waddinxveen): in zwembad De Sniep wordt om 19.45 uur begonnen.

-advertenties-

-goede doel-