EKBowlen-2012

foto bron: Nederlandse Bowling Federatie.


Dekker Zoetermeer is in maart het podium voor het Nederlands Kampioenschap Bowlen 2013. Het gaat hier om het NK A-klasse, de hoogste klasse in Nederland. Dames en heren strijden apart om de Nationale titel en deelname is mogelijk voor alle leden van Nederlandse Bowling Federatie. Dit weekend strijden 51 heren en 22 dames om de Nederlandse NK titels.

Het NK is zaterdag 2 maart gestart met de eerste voorronde. Op zaterdag 9 maart vinden er nog twee voorrondes plaats. Vervolgens plaatsen de beste 32 heren en beste 16 dames zich voor de finale op zondag. Wanneer bij de dames en de heren de Top 8 bekend is starten de kwartfinales. Vanaf dat moment nemen spelers het tegen elkaar op in 1-tegen-1 duels. Zij spelen hierin twee games. De winnaars plaatsen zich voor de halve finales en tot slot de finales.

EK Bowlen 2013

De winnaars mogen zich Nederlands Kampioen Bowlen 2013 noemen. Tevens mogen zij in oktober Nederland vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap Bowlen 2013 in Bratislava, Sloveniƫ. Dit is het EK voor landskampioenen dat in 2012 dus in Dekker Zoetermeer plaatsvond.

Nationale selectie

Sinds begin februari is een groep van 13 heren en 11 dames in strijd om een plek in de Nationale selectie voor het WK Bowlen dat in augustus in Amerika plaatsvindt. Het aankomende NK Bowlen betekent voor deze groep een nieuw meetmoment in de selectieprocedure. De drie heren en drie dames die tijdens de meetmomenten het beste presteren verdienen daarmee een plek in de WK-selectie. Deze groep komt zaterdag 9 maart in actie tijdens serie 2, van 09.00 uur t/m 13.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd tijdens het NK Bowlen 2013. Toegang tot Dekker Zoetermeer is tijdens dit evenement gratis.

-advertenties-

-goede doel-