NK30331-ed-1-web

Nathan van der Lee in actie, foto: Elsbeth Parmentier

 

Voor een deel van de tafeltennissers van Enjoy&Deploy Taverzo stond dit weekend het nationale kampioenschap op de agenda. Nathan van der Lee, die afgelopen week liet zien in goede vorm te zijn had een druk programma op dag 1, waar hij de bronzen medaille behaalde met Suzanne Dieker in het mixed dubbel. De strijd tegen de uiteindelijke finalist Jonah Kahn aan het einde van de zaterdag ging helaas nipt met 4-3 verloren. Casper ter Luun uit Oegstgeest werd voor het eerst Nederlands Kampioen.

Li Jiao was goed voor twee keer Goud tijdens NK in Zwolle. Samen met Linda Creemers won ze het dubbelspel en voor de 9e keer veroverde de Nederlandse van Chinese afkomst de Nederlandse titel in het enkelspel.

Linda en Jiao Gudmundur Kampioen2013
Li Jiao en Linda Creemers 20e nationale titel voor Stephensen

Gudmundur Stephensen, ook spelend voor Enjoy&Deploy, vestigde een ongekend record door voor de 20e keer op rij kampioen van IJsland te worden. Op zijn 11e deed hij voor het eerst mee bij de senioren, won en stond daarna de titel niet meer af.

Jan Zibrat kampioen
Kampioen Jan Žibrat in Slovenië
Ook was er succes voor de nieuwe aanwinst Jan Žibrat. In Slovenië pakte hij de voor de tweede keer op rij de titel bij de mannen. Vanaf september 2013 zal hij voor de ploeg uit Zoetermeer uitkomen.

Boris de Vries en Borna Kovac konden helaas geen prijs binnenhalen. Kovac, die zijn pijlers op Nederland heeft gericht, verblijft nog te kort in Nederland om mee te mogen doen aan het NK en Boris sneuvelde zowel in het enkel als het dubbelspel in de tweede ronde.

Aanstaande zondag staat de topper in Wessem tegen concurrent Westa op het programma in de eredivisie.

-advertenties-

-goede doel-