20130302 11144

Bij Sportvereniging Doing sporten al bijna 35 jaar mensen met en zonder beperkingen in sporten als rolstoelhockey, tafeltennis, conditietraining en zwemmen. Zaterdag 2 maart organiseerde Doing het jaarlijkse scholentoernooi Tafeltennis in hun thuisbasis aan de Forelsloot 5 in Seghwaert. Nog even lekker sporten voor de jeugd voordat de scholen weer beginnen. Spelers met of zonder rolstoel spelen samen hun wedstrijden.

Doing is al vanaf 1988 zeer actief bezig met het uitvoeren van de rolstoelhockeysport in samenwerking met Gehandicaptensport Nederland. Vanaf 2006 werden zij zevenmaal achtereenvolgend kampioen van Nederland geworden en in 2012, in Praag, Europees kampioen. Ook dit jaar is de kans zeer groot wederom kampioen van Nederland te worden.

20130302 11139 20130302 11135

Elk jaar, vanaf september tot juni, spelen vier Doing teams verdeeld over heel Nederland negen competitieronden, waar dan uiteindelijk de kampioenen uit voorkomen. Deze competitiedagen worden door de deelnemende verenigingen georganiseerd en gefinancierd. Dit jaar is Doing weer aan de beurt om de competitiedag te organiseren, en wel op zaterdag 27 april.

De competitiedag wordt gehouden in Sporthal de Veur in Zoetermeer. Er komen z’n 250 deelnemers, 20 officials en 50 vrijwilligers en er wordt gespeeld op vier velden. Omdat de kosten voor het organiseren van een competitiedag behoorlijk hoog zijn is Doing nog op zoek naar sponsors die willen helpen deze dag mogelijk te maken. Helpt u Doing en de rolstoelhockeyers om deze dag te organiseren? Meer informatie over deze dag en sponsoring krijgt u via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-