DSC 0216-X2Op zaterdag 14 juni zal Burgemeester Charlie Aptroot om 10.30 uur officieel de Open Dag bij fietscross vereniging BMX Zoetermeer openen. Op deze dag presenteert BMX Zoetermeer zich op feestelijke wijze aan iedereen die belangstelling heeft voor deze extreme sport. BMX is sinds 2008 een olympische sport en wordt in Nederland steeds populairder.

Tijdens de Open Dag geven trainers en leden van de vereniging demonstratietrainingen op de baan. Voor iedereen vanaf 5 jaar is er de mogelijkheid om mee te doen aan een Clinic. In deze Clinic geven de trainers uitleg over de BMX sport en mag je zelf op een heuse crossfiets over de baan rijden. Je hoeft geen fiets of helm mee te nemen, dit staat allemaal voor je klaar. Trek wel een spijkerboek en shirt met lange mouwen aan. De laatste Clinic wordt om 14.00 uur gegeven. Voor iedereen die heeft deelgenomen aan de Clinic is er gratis popcorn en limonade.

Voor wie de BMX baan nog wat lastig vindt staat er op het middenterrein een speciaal uitgezet parcours waar iedereen kan oefenen op een bmxfiets. Er staat een informatiestand waar u alle informatie kan ontvangen over de sport en de vereniging. Voor de kinderen is er verder genoeg te doen: BMX kleurplaten liggen klaar, er kan naar hartenlust gesprongen worden op een springkussen en ze kunnen mooi geschminkt worden. Natuurlijk is de kantine deze dag open voor een hapje en een drankje.

Om 16.00 uur wordt er door leden een sponsor-ride verreden. De opbrengst hiervan komt ten goede voor aanschaf van nieuwe materialen. De bedoeling is dat de leden binnen een half uur zoveel mogelijk rondjes fietsen op de baan. Zij kunnen hierbij wel wat aanmoedigingen gebruiken!

BMX Zoetermeer verwelkomt u graag op zaterdag 14 juni 2014 van 10.30 – 16.30 uur bij BMX Zoetermeer, de fietscrossbaan ligt aan Buytenparklaan 10 (voorbij AyersRock).

Kijk voor meer informatie op www.BMXZoetermeer.nl

PROGRAMMAOVERZICHT:

•              10.30 uur Ontvangst mogelijkheid inschrijven Clinics

•              Show van Freestyle BMX-er Channon

•              11.15 uur Aanvang eerste Clinic

•              Demonstraties ervaren BMX-ers

•              12.45 uur Aanvang tweede Clinic

•              Demonstraties ervaren BMX-ers

•              13.45 uur Aanvang laatste Clinic van de dag

•              16.00 uur Aanvang sponsor-ride

•              16.30 uur Einde open dag

 

Foto: Gerard van Warmerdam

-advertenties-

-goede doel-