kaisei

Twaalf  karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de 11e  Open West Brabant Karate Kampioenschappen in Wouw.

In de ochtend werd gestart met kata (stijlvorm). In de categorie meisjes kata jeugd kwam Sarah Hagenaar uit. In een pittige poule kwam zij ondanks goed gelopen kata niet verder in het toernooi. Na kata stond het onderdeel kumite (sparring) op het programma. Wissal El Boudakhani, uitkomend in de categorie meisjes 7/8/9 jaar alle gewichten, verloor haar eerste wedstrijd. Omdat haar tegenstandster strandde in de tweede ronde, zat er geen herkansing in. Ayman van den Bosch, Elvin Gerritsen, Chakir Laghmich en Rayan Laghmich kwamen uit in de categorie jongens 7/8/9 jaar alle gewichten. De broers Chakir en Rayan verloren allebei hun wedstrijd in de tweede ronde en kwamen niet verder. Elvin verloor in de kwartfinale en ook voor hem was er geen herkansing. Ayman verloor zijn wedstrijd in de tweede ronde van de latere finalist, waardoor hij in de herkansing kwam. Hij herstelde zich goed en vocht zich terug, waardoor hij de bronzen medaille behaalde.

Nicky Gerritsen, uitkomend in de categorie meisjes 10/11/12 jaar +40 kilo, verloor de kwartfinale van de latere winnaar. Ze herstelde zich na deze verliespartij goed en vocht zich in de herkansing terug naar een strijd om de derde plaats, die zij won en de bronzen medaille pakte. Glenn Leggedoor en Kelvin Mulder kwamen uit in de categorie jongens 10/11/12 jaar -40 kilo. Kelvin verloor in de eerste ronde en Glenn in de tweede ronde. Beide jongens kwamen helaas niet verder in het toernooi.

In de categorie meisjes 13/14/15 jaar -50 kilo won Olga Milovanova al haar wedstrijden en bereikte daarmee de finale. Jammer genoeg kon zij deze laatste partij niet in haar voordeel beslissen, maar behaalde wel de zilveren medaille. Raffi Zamani, uitkomend in de categorie jongens 13/14/15 jaar +45 kilo, verloor zijn wedstrijd in de tweede ronde van de latere winnaar. Na een winstpartij in de herkansing, plaatste hij zich voor de B-finale. Deze strijd om de derde plaats verloor hij nipt, waardoor hij vijfde werd. Shafi Zamani kwam uit in de categorie jongens heren 16/17 jaar -65 kilo. Hij verloor zijn wedstrijd in de eerste ronde en kwam helaas niet verder.