20150703 56210Het bestuur van stichting Swim & Smile: Marcel Thijsse, Ralph de Vreede, Frank Vieveen en Eric van Straaten

Per 24 augustus draagt de gemeente het beheer van de gemeentelijke zwembaden De Veur en De Driesprong over aan de nieuwe stichting Swim & Smile. Deze stichting bestaat uit een samenwerkingsverband tussen zwemvereniging WVZ en zwemschool het Zweminstituut Zoetermeer B.V. Voor inwoners zijn de veranderingen beperkt. Doelgroep- en recreatiezwemmen blijven bestaan. Wat wel verandert is dat er efficiënter gebruik wordt gemaakt van het zwemwater. Zo kan het zijn dat het zwembad gelijktijdig gebruikt wordt door diplomazwemmers en topsporters.

Mariëtte van Leeuwen, wethouder Sport: “ Ik ben erg blij met de komst van Swim & Smile. Deze unieke samenwerking tussen de zwemvereniging en de zwemschool zorgt ervoor dat nog meer mensen kunnen leren zwemmen, meer mensen kunnen kiezen voor de zwemsport en meer zwemmers kunnen doorstoten naar de top.”

Marcel Thijsse (voorzitter van stichting Swim & Smile): “We hebben er heel hard aan gewerkt om deze samenwerking mogelijk te maken en hebben er heel veel zin in! We willen het programma zoveel mogelijk laten aansluiten op de behoefte die er is, als er veel mensen willen banenzwemmen, dan zullen we indien mogelijk het aantal uur daarvoor uitbreiden. 24 augustus zal de officiële start zijn en daar willen we een klein feestje van maken!”.

Het bestuur van de nieuwe stichting heeft ook al contact gehad met het Picasso en afspraken gemaakt over het combineren van topsport en school.

Vertrouwd aanbod

Het brede palet aan doelgroep- en recreatieactiviteiten blijft gewoon bestaan. Nog steeds is er banenzwemmen, OuderKindzwemmen, Zwangerschapszwemmen, AquaVaria, Trimzwemmen, AquaVitaal, AquaJoggen en AquaRobics. Voor dezelfde prijs en zo mogelijk op dezelfde tijd. En deels ook met dezelfde vertrouwde gezichten, want het uitgangspunt is dat de zwembadmedewerkers overgaan van gemeente naar het Zweminstituut. De zwemklanten zijn inmiddels met een speciale brochure over de wijzigingen geïnformeerd.

Gemeente eigenaar

De gemeente blijft eigenaar van de zwembaden en verantwoordelijk voor het onderhoud aan de zwembaden, het technisch beheer, de schoonmaak en de kwaliteit van het zwemwater. De overeenkomst met Swim &Smile is voor vijf jaar aangegaan. Beide partijen, Zweminstituut Zoetermeer en WVZ hebben al een zeer ruime ervaring in het zwemonderwijs. Zweminstituut geeft les op 10 locaties in Nederland, vaak in samenwerking met de gemeente. WVZ bestaat al ruim 50 jaar en staat op de 3e plaats van top-zwemverenigingen in ons land.

 

 Video: Roy Wolters, Wolters Producties

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-