DSCN1615

Afgelopen zaterdag werd bij dartvereniging ‘Simply the best’ in de buurtruimte van buurtvereniging Buytenrode de prijsuitreiking gehouden van de interne dartscompetitie.

Dhr. Peter Kuiper is de winnaar geworden. Daarmee verdiende hij een beker, de wisselbeker en een medaille omdat hij meerdere keren 1-8-0 heeft gegooid.

Dartclub Simply the best speelt in competitieverband meerdere spelletjes op een avond. De eerste ronde wordt het bekende spel 501 gespeeld. Dit is het officiële dartsspel wat ook op televisie vaak te zien is. Vervolgens wordt een ronde tactics gespeeld, en als laatste een ronde 301 waarin je een dubbel moet gooien om te beginnen en te eindigen.

De poules worden op zeer professionele wijze samengesteld op basis van genummerde bingoballetjes. Iedereen speelt voor zijn eigen punten en wordt elke week ingedeeld in een andere poule. Elk potje dat je wint is een punt en dit wordt bijgehouden in een algemeen klassement. Aan het einde van het jaar is er de prijsuitreiking. Er zijn prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 maar ook voor de 180'ers en de hoogste finish. De mooiste prijs is echter de poedelprijs voor diegene die het meest zijn best heeft gedaan en het minst geluk heeft gehad. Hoewel de competitie centraal staat is de gezelligheid het belangrijkst!

Verschillende leden zijn actief in de dartsport. Die gooien bijvoorbeeld in de Haagse Dartcompetitie mee maar er zijn ook leden die het beschouwen als hun wekelijkse avondje uit. Er zijn spelers die 1e divisie niveau gooien maar ook spelers die net beginnen, of gewoon iets minder van niveau zijn.

-advertenties-

-goede doel-