sgwzc dames 26-1-2

De pas 14 jarige debutante Gaby van Dijk (wit 4) wint haar duel en onderschept een inzet van ZVL (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames sloten zaterdag een 2 maanden durende winterstop af. SG WZC kende een prima voorbereiding op de tweede seizoenshelft met oefenwedstrijden tegen o.a. MNC Dordrecht en Amsterdam Het Y.

sgwzc dames 26-1In de eerste competitiewedstrijd van 2015 nam SG WZC het op tegen het talententeam van Leidse topclub ZVL-BAM, de enige ploeg waar deze competitie nog niet eerder tegen gespeeld werd. Ondanks dat de Zoetermeerse dames wedstrijdritme misten, werd in het sfeervolle De Veur al snel duidelijk dat de talenten uit Leiden nog te kort kwamen om echt goed partij te bieden. Op overtuigende wijze kon de equipe van trainer/ coach Kloosterman aan het doelsaldo werken. Met periodestanden van 3-1, 3-1, 3-0, 5-1 werd het uiteindelijk 14-3.

Kloosterman klonk opgelucht na afloop: „Het is altijd maar afwachten hoe je uit zo’n enorme winterstop komt. We hebben er hard voor gewerkt om vanavond zo goed als mogelijk aan de start te staan. Dat is aardig gelukt. In de winter hebben we veel aandacht besteed om als team nog meer samen te spelen en minder afhankelijk te zijn van 1 of 2 speelsters die toevallig een goede dag hebben. We zijn met meer variatie gaan spelen. Dat het dan gelijk zo loopt, daar heb ik echt van genoten,” glundert hij.

De ploeg werd vanavond versterkt met 2 jongelingen. „Klopt, Mariska L’Herminez heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld en maakte daardoor promotie naar het eerste. Gaby van Dijk debuteerde. Zij is pas 14 jaar, maar doet het zo goed. Als die meiden zich met passie en plezier zo blijven ontwikkelen, kunnen we daar nog heel veel plezier aan beleven.”

Extra opmerkelijk was dat team Dames 1 deze avond een enorm begeleidingsteam had. De jeugd uit de D2 liep stage. Ze mochten bij de voor- en nabespreking zijn, ook bij het inzwemmen deden ze mee en bij de wedstrijd zaten ze met de wissels op de bank. Zo konden ze de wedstrijd van heel dichtbij meebeleven. Kloosterman hierover: „Wat een enthousiaste jeugd hebben we bij Zoetermeer. Die jonkies waren erg betrokken bij wat we allemaal deden. Ze stelden veel vragen en voor en na de wedstrijd konden we daar mooi op in gaan. Ik raakten daardoor helemaal geïnspireerd, dus de winst van vanavond is zeker ook aan hen te danken.”

Het reserveteam van SG WZC speelde zeer verrassend en meer dan verdiend gelijk tegen koploper Waterpolo Den Haag. In een aantrekkelijk duel werd het 5-5.

Volgend weekend speelt de hoofdmacht van SG WZC wederom een thuiswedstrijd. Om 19:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

SG WZC 1 - ZVL 3: 14-3

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen en Marloes Knol 4x, Svetlana Wolters en Mariska L’Herminez 2x, Nicoline Kuiper en Marise de Groot 1x

Stand bovenste 6 halverwege de competitie na 9 wedstrijden:

1 UZSC 23 punten

2 BZ&PC 23

3 De Ham 22

4 SG WZC 15

5 VZV 12

6 Katwijk 11

 

Foto's : Olaf Otten

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-