panters persberichtNa het verlies in Den Haag tegen Hijs Hokij was het zaak voor Hotwings Panters om weer een mooi resultaat neer te zetten voor eigen publiek. De tegenstander van afgelopen zaterdagavond, het Groningse GIJS Bears, was echter zeker niet een tegenstander om te onderschatten. Dat bleek ook wel want lange tijd keken de Hotwings Panters tegen een achterstand aan. Pas aan het einde van de tweede periode kwam de ploeg van coach Marc van den Elskamp op gelijke hoogte. Uiteindelijk trokken de Panters na de reguliere speeltijd aan het langste eind.

Gijs Bears, vorig jaar nog kampioen in de eerste divisie, was duidelijk gekomen om het verlies in de thuiswedstrijd te revancheren: Al na twee minuten wist Gijs Bears speler Kevin Kuiper de puck achter Jan Willem Groenheijde te werken en daarmee was de 0-1 een feit. De periode liet zich verder kenmerken door het aantal straffen die vooral aan Groningse kant vielen.

De tweede periode bleef lang doelpuntloos, maar twee minuten voor rust was het Scott van den Elskamp die de gelijkmaker voor de Panters liet aantekenen. In het laatste part werd door geen van beide partijen gescoord zodat extra tijd noodzakelijk werd. Uiteindelijk brachten penalty shootouts de beslissing. Het was Thomas Borgman die de laatste penalty achter GIJS goalie Jeff Honebeeke schoot en daarmee de winst voor Zoetermeer zeker stelde.

Op 31 januari staat voor de Hotwings Panters de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie op het programma. De tegenstander is dan Dolphin Eindhoven Kemphanen / NIJA. Zoals gebruikelijk begint deze om 20 uur in het Silverdome.