DSC00735 - kopie

Marjolein en Jeremy, twee jeugdleden met grootmeester Kazutaka Ohtsuka.

De karateleerlingen van karatevereniging Tomo no Kai zijn 2015 lekker sportief begonnen. Het eerste weekend van januari deden zij  mee aan de nieuwjaarsstage van grootmeester Kazutaka Ohtsuka in Haarlem. Een bijzondere ervaring voor de jeugdleden, die zo de kans kregen eens op een hele andere manier met karate bezig te zijn. Ook bijzonder is dat Kazutaka de kleinzoon is van de oprichter van het Wado karate, grootmeester Hironori Ohtsuka.

DSC00732 - kopieLeraar Mark Neijssel: "Kazutaka sensei beweegt op een hele speciale manier, hij is heel soepel en al zijn bewegingen komen voort uit ontspanning. Het is voor ons steeds weer een leuke manier om het nieuwe jaar met zo'n stage te beginnen en we nemen de oefeningen die we hier zien weer mee naar onze eigen lessen!".

Maar eerst volgt nog de nieuwjaarstraining in de eigen dojo, de klassieke 1000 stoten training. Met het maken van 1000 stoten trappen de karateka zaterdag het nieuwe seizoen af. "Het lijkt in het begin misschien heel veel, maar iedereen kan het volhouden. De gevorderde karateka leggen meer kracht en snelheid in de stoten, voor de beginners is het al een uitdaging om de 1000 vol te houden. Maar aan het eind is iedereen trots de uitdaging te hebben gehaald!", aldus Mark Neijssel.

-advertenties-

-goede doel-