Guido Slegtenhorst

Guido Slegtenhorst scoort 3 x op belangrijke momenten tegen DKD/Koudekerk 1, Fotograaf: Olaf Otten

In de 3e klas A Bond blijft koploper SG WZC 1 aan de winnende hand in uitwedstrijden. Hekkensluiter DKD/Koudekerk 1 dolf met 8-12 het onderspit.

De periodestanden 4-2, 1-3, 0-2, 2-5 geven aan dat de kracht van de Zoetermeerders vooral in de laatste drie periodes lag. Het surplus aan kwaliteit werd door de gasten evenwel te vaak niet in scores omgezet, waardoor de thuisploeg gevaarlijker leek dan het werkelijk was.

Vooral het eerste part grossierde het team van coach Cees Loendersloot in verkeerde passes en andere slordigheden, waardoor de gastheren o.a. via een man meer konden uitlopen naar 4-1. Net voor het einde van part 1 scoorde Guido Slegtenhorst met een intikker de belangrijke 4-2.

Het tweede bedrijf was met schoten van Jermaine Gras, Alain Schmidt en een goed afgeronde contra via Maurits Snel voor SG WZC, waardoor halverwege 5-5 op het scorebord stond. Voor SG WZC leek de wedstrijd toen pas te beginnen: er werd niets meer weggegeven – een strafworp van de Koudekerkers werd door keeper Gerlof van der Veen uit de linkerbovenhoek geranseld – en twee keer de man meer leverde de 5-7 voorsprong op.

In het vierde part liepen de gasten verder uit via twee overtal situaties en drie goed afgeronde contra aanvallen, waarmee de eindstand op 8-12 bepaald werd.

Coach Cees Loendersloot was heel content met de overwinning: "Stroeve start, daarna goed herpakt en gedaan wat we moesten doen: winnen. Want dat is gewoon het belangrijkste in de middenfase van de competitie: iedereen wil winnen van de nummer één, we gaan echt geen makkelijke wedstrijden meer spelen. De komende drie wedstrijden gaan tegen de nummers 2 t/m 4 en daar zijn opnieuw twee uitwedstrijden bij en daar ligt natuurlijk ook de uitdaging zowel voor de achtervolgers als voor ons en weten we wat ons te doen staat."

Doordat OZV 1 thuis met 5-7 verloor van d'Elft 1 zijn de achtervolgers nu met z'n drieën: OZV 1, PZ&PC 1 en Alkemade 1 volgen gezamenlijk op 8 punten van SG WZC 1 dat 31 punten heeft. De lijstaanvoerder treft achtereenvolgens Alkemade 1, OZV 1 en PZ&PC 1.

Doelpunten: Guido Slegtenhorst en Laurence van Drongelen beiden 3x, Alain Schmidt en Maurits Snel beiden 2x, Jermaine Gras en Ivo Verlinden beiden 1x.

Zaterdag 1 februari is zwembad De Tweesprong te Roelofarendsveen het decor voor de wedstrijd Alkemade 1 tegen SG WZC 1. De wedstrijd start om 19.30uur.

-advertenties-

-goede doel-