sgwzc dames 29-1

 Zoetermeerse Nikkie van Veen weet onder zware Arnhemse druk toch een schot te lossen. (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC speelden zaterdag tegen de koploper uit de landelijke Tweede Klasse B. SG WZC, dat zelf gedeeld 4e staat, ontving ENC Arnhem in een uiterst sfeervol De Veur. Supporters waren onder het motto ‘Dames 1 thuis, jij een avondje uit,’ weken eerder al uitgenodigd om dit speciale duel te bekijken. Ze gaven massaal gehoor aan deze oproep en zagen de dames hun warming-up doen ondersteund door streetdancers Untamed van dansschool Devotion. Het bad was ook versierd met een Domino’s lucht danser.

De wedstrijd begon goed voor Zoetermeer, binnen no-time kwam de thuisploeg op een verrassende 2-0 voorsprong. In de zoemer van de laatste seconde van het eerste kwart wist Arnhem de 2-2 tegen de touwen te knallen.

Het hoge tempo vroeg veel energie. Aan beide zijden was de afronding soms slordig. Arnhem wist uit te lopen via 3-3 naar 3-6 en WZC had moeite met de sterk keepende Arnhemse doelvrouw. Opgepept door het enthousiaste publiek, dat het hoofd koel hield met een verfrissend ijsje, zette WZC de achtervolging in. Met prachtige combinaties kwam de ploeg van trainer Ton Kloosterman terug tot 6-6. Een laatste discutabele uitsluiting aan Zoetermeerse kant gaf ENC op 1 minuut voor het einde een buitenkans dit duel naar zich toe te trekken. ENC greep deze kans en WZC bleef met lege handen achter. 6-7.

Kloosterman glunderend na afloop: “Ik heb genoten van deze wedstrijd! Allereerst mijn complimenten aan het publiek. Echt fantastisch dat er zo veel speciaal voor ons kwamen kijken. En die acties rondom deze wedstrijd met de streetdancers, heel gaaf!” Met een serieuze blik vervolgt hij: “Het gaat natuurlijk om de wedstrijd en ondanks de positieve reacties van het publiek zat er naar mijn idee meer in deze wedstrijd. Er waren te veel speelsters die vanavond een 6 scoorden, waar een 8 nodig was om punten over te houden aan dit duel. We speelden niet onze beste wedstrijd van het seizoen en dat was wel onze doelstelling. Toch hebben we het goed gedaan. Met 6-7 verliezen van deze koploper, dat had niemand verwacht, je koopt er alleen niets voor.”

Na afloop van de wedstrijd werd het avondje uit voortgezet in het clubhuis. Kylie, speelster uit Dames 4, gaf samen met haar op gitaar spelende vader een fantastisch optreden. Ze zong o.a. een lied met een speciaal voor Dames 1 geschreven tekst. Op de achtergrond draaide een fotopresentatie met spectaculaire foto’s gemaakt door huisfotograaf Olaf.

Komend weekend speelt Dames 1 wederom een uitdagende wedstrijd. Dit maal wacht ZPB Barendrecht, de nummer 2 in de competitie. In het Inge de Bruijn Bad in Barendrecht valt de bal om 19:15 uur in het water.

SG WZC – ENC Arnhem: 6-7

Periodestanden: 2-2, 1-2, 1-2, 2-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 2x, Eveline Helmstrijd, Chantal Keyzer, Nikkie van Veen, Nicoline Kuiper

-advertenties-

-goede doel-