birds justitie

Nadat trainers op verzoek van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (in het kader van www.alleenjijbepaalt.nl ) op het Stedelijk College in Zoetermeer aan eerste, tweede en derdeklassers in september honkbalclinics hebben gegeven konden zij, door een subsidie van het Ministerie, lid worden van de Honk- en Softbalclub Birds.

Tien leerlingen van het Stedelijk College hebben na de clinics dankbaar gebruik gemaakt van dit aanbod en zijn lid geworden van de club. Vanaf oktober krijgen zij nu wekelijks les in honkbal mede door hun eigen inzet zijn ze nu een echt team geworden en klaar voor een wedstrijd!

In diverse plaatsen in Nederland vinden soortgelijke projecten plaats en dat heeft er nu toe geleid, dat het Birds-Stedelijk Collegeteam zondag 2 februari op het eerste indoor honkbaltoernooi uitkomt tegen leeftijdgenoten uit soortgelijke projecten. Op het door Birds georganiseerde indoor honkbaltoernooi zal op zondagmiddag, vanaf 13.30 uur Birds uitkomen tegen teams van het Haagse AdoLakers, het Dordtse Hawks en het Rotterdamse Neptunus.

Tegelijkertijd zullen in de aangrenzende ballonhal wedstrijdjes plaatsvinden in: Honklopen, Balgooien op snelheid (wordt opgemeten met een speedgun), bal vangen en bal plaatsen.

Voor de honkbalwedstrijden heeft het ministerie een wisselbeker ter beschikking gesteld en de winnaar van de individuele spelletjes zal met een echte honkbalknuppel naar huis gaan.

Het indoortoernooi vindt plaats in de binnenhal van het Tenniscentrum Meerzicht en de toegang is gratis.

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-