EDT4119-ed-1-web

Op 25 januari werd de Nederlandse eredivisie tafeltennis hervat. In dit tweede onderdeel van het seizoen 2013-2014 strijden de beste 6 teams om een plek in de play-offs. De beste 2 teams na 5 onderlinge duels weten zich direct geplaatst voor de halve finale. De overige 4 teams zullen de play-off fase starten in de kwartfinale.

Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer speelde afgelopen weekend direct twee duels. Op zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Hilversum op het programma. De verrassing van de eerste helft van het seizoen, liet zien waarom het zover wist te komen. Goed en verzorgd spel zorgde voor spannende wedstrijden, waarbij alleen Merijn de Bruin duidelijk te kort kwam tegen Borna Kovac. Jan Zibrat en Rajko Gommers kregen beiden goed tegenstand van oud Taverzo speler Nathan van der Lee. Jan Zibrat die in deze wedstrijd als kopman mocht optreden was op de beslissende momenten te sterk voor Tycho Dekkers.

Zondag stond de wedstrijd tegen Wijzenbeek Westa, de rivaal uit Wessem, op het programma. Ditmaal koos Enjoy & Deploy voor Rajko Gommers op de koppositie. Dit leverde voor de pauze 3 boeiende partijen op, waarin telkens nipt werd gewonnen door de ploeg uit Zoetermeer. Jan Zibrat opende tegen routinier Liu Qiang en wist vele gamepoints weg te spelen alvorens tot de winst te komen. Rajko Gommers kreeg na twee overtuigende games, goed tegenstand in game 3 en 4 van Boris de Vries. Borna Kovac won weliswaar met 0-3 van Cosmin Stan, maar ook dat waren 3 zeer aantrekkelijke games. Na de pauze was elke weerstand gebroken, Rajko Gommers overdonderde Liu Qiang en wist het weekend voor Enjoy & Deploy Taverzo daarmee met een 100% score af te ronden. Met 8 winstpartijen en 0 tegen, lijkt de ploeg uit Zoetermeer hard op weg naar de gewenste directe plaatsing voor de halve finale.

Afgelopen weekend wisselde Zibrat en Gommers elkaar af als kopman, coach Martin Brinkhoff verklaart: “Borna Kovac speelde afgelopen week een zwaar Challenger toernooi. Met de kwaliteit van Rajko Gommers en Jan Zibrat, zijn we in staat om Kovac in zo’n geval te sparen. Een mooie kans ook voor Rajko en Jan om te laten zien waar ze toe in staat zijn.”

Komende week staat voor de spelers deelname aan de World Tour in Hongarije op het programma, waarna op 7 februari in Rotterdam de wedstrijd tegen Feijenoord op het programma staat.

 

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-