DSC00361

Foto: De instappers. Boven: Dyon, Hidde en Benjamin. Onder: Bas, Youri en Maceo

Het grote nadeel van een individuele sport met een jurybeoordeling is dat je geen invloed kunt uitoefenen op de tegenstander, je kan alleen zelf doen wat je moet doen. En er kan er maar eentje de beste zijn. Betekent dat dan dat de rest het niet goed heeft gedaan? Helemaal niet, alleen die krijgen er geen medaille voor. En daarom worden bij CGV Zoetermeer per wedstrijd persoonlijke doelen opgesteld. Op 18 januari mochten de oudere jongens hun doelen verwezenlijken in Alphen a/d Rijn, op 25 januari was het de beurt aan de instappers (9/10 jaar) in Waddinxveen. 

Jeroen Wigman sprong voor het eerst een Tsukahara tot stand (aanspringen met halve draai, afzet van de handen op het pegasuspaard en dan 3/2 salto achterover) en op rek deed hij de reuzendraai. Rens Hoofs liet wilskracht zien, door met een blessure een aangepaste oefening op vloer te laten zien van zeer hoge kwaliteit (maar 0,5 punten aftrek). Calvin Schröder turnde zijn ringoefening helemaal en liet op vloer zien wat hij waard was. Jelle v.d. Lans turnde een hele wedstrijd zonder grote fouten en Luuk van Waaij heeft laten zien dat hij thuishoort tussen de grote jongens (voor het eerst in de keuzeoefenstof meegedaan).

Ook de instappers (die een week later hun wedstrijden hadden) hadden zo hun persoonlijke doelen. Bas Feitsma wilde boven de 90 punten scoren en 3 flanken achter elkaar op voltige halen, Hidde v.d Born had hetzelfde doel op voltige en daarnaast ging hij voor het op de goede volgorde doen van al zijn oefeningen en Maceo Lens, Benjamin van Waaij en Youri Westerveld gingen voor strakke oefeningen (zo min mogelijk aftrek voor netheid). Dyon Nonnekes deed voor het eerst mee met een grote wedstrijd op dit niveau en had voor elk toestel een onderdeel dat hij goed wilde doen. Alle zes hebben ze hun doelen bereikt.

Voor deze wedstrijd: doelen gehaald! En ach, dat er dan een zilveren medaille was voor Jeroen en een bronzen medaille voor Rens, dat is altijd leuk meegenomen. En nu trainen voor de nieuwe doelen voor de volgende wedstrijd.  

-advertenties-

-goede doel-