20140126-10141

Reijer Louw, competitieleider NVH, Piet Walraven, wethouder Mariëtte van Leeuwen, Hans van der Stap, voorzitter van Gemini, mevr Walraven

 

20140126-10109Piet Walraven fluit al ruim 53 jaar handbalwedstrijden. De bijzonder fitte scheidsrechter, op 21 januari werd hij 80 jaar, is elke week in de sportzalen  te vinden, bij zijn ‘eigen’ Zoetermeerse handbalclub Gemini of elders in het land. Want als er toevallig geen wedstrijd te fluiten is in Zoetermeer vraagt Piet aan de bond of hij  misschien een andere wedstrijd mag fluiten?

Zondagmiddag 26 januari vroeg de voorzitter van Gemini of Piet na de wedstrijd, Gemini Dames 2 verloor van EHC dames 1, even langs zou willen komen in de kantine in de Oosterpoort. Bij binnenkomst daar kreeg de zeer gewaardeerde scheidsrechter een groot applaus van de aanwezige leden van de club, zijn familie, het bestuur van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en wethouder Mariëtte van Leeuwen(Sport). De geheel verraste scheidsrechter kreeg van de wethouder de sportwaarderingsprijs, als waardering  voor zijn bijzondere prestaties voor de sport in Zoetermeer. De sportwaarderingsprijs bestaat uit een oorkonde en, in dit geval, een kunstbeeld.

Na deze uitreiking vroeg Reijer Louw, competitieleider van het NVH, het woord. Ook hij sprak zijn grote waardering uit voor de heer Walraven en speldde hem het Bonds ere teken in brons op. Reijer Louw: “In de handbal vinden wij een veilig sportklimaat heel erg belangrijk, niet alleen voor onze sporters, maar zeker ook voor de scheidsrechters. We zijn dan ook bijzonder trots op Piet, die al 53 jaar met plezier de wedstrijden voor handbal fluit!”

Hans van der Stap, voorzitter van Gemini: “Naast alle aandacht voor Piet willen wij ook zeker zijn vrouw niet vergeten! Ze leerden elkaar kennen bij het handbal en het feit dat Piet elke week zijn wedstrijden staat te fluiten wordt ook zeker mogelijk gemaakt door de vrouw achter de scheidsrechter, deze bos bloemen is dan ook zeker wel verdiend!”

20140126-10001 20140126-10100

Piet Walraven krijgt nog weleens de vraag wanneer hij nu eens met pensioen gaat als scheidsrechter, maar dat is voorlopig nog niet aan de orde! “Ik ben al 25 jaar met pensioen!”, lacht Piet, “maar met fluiten stop ik echt niet! Ik kan niet tegen stilzitten en voel me veel fitter door het sporten. Laat mij maar lekker elke week mijn wedstrijden fluiten!”

-advertenties-

-goede doel-