waterpolo dames22-1

Nikkie van Veen had een groot aandeel in de 13-5 winst. Ze scoorde liefst 6 maal. (Foto: Olaf Otten)

De waterpolodames van SG WZC Waterpolo Zoetermeer zijn 2014 prima gestart. Bezoekers van het Zoetermeerse zwembad De Veur zagen een gemotiveerde thuisploeg gehakt maken van DZT’62. De gasten uit Deurne kwamen veel te kort om aanspraak te maken op winst. WZC stuurde de bezoekers huiswaarts met een 13-5 nederlaag. Het slordig omgaan met kansen voorkwam een nog ruimere uitslag.

Alleen in het tweede kwart zakte de ploeg van trainer/ coach Ton Kloosterman onder haar gewenste niveau. Een comfortabele voorsprong van 4-1 werd eenvoudig weggegeven waardoor er halverwege de wedstrijd een 5-3 op het scoreboard stond. WZC herpakte zich snel en liep in het derde kwart uit naar 9-3.

Reservekeepster Anouk Briegoos deed het prima en had een aantal knappe reddingen. Verdedigend kwam de ploeg niet meer in gevaar. Ook de laatste periode konden de Zoetermeerse dames naar hartenlust aanvallen. Met een opvallende rol voor Nikkie van Veen (ze scoorde 6 keer – red.) en flitsende acties staakte de teller bij 13-5.

“Ik heb genoten van ons spel vanavond,” reageert Kloosterman. “We hebben een intensieve voorbereiding achter de rug met een trainingsstage in Friesland en oefenwedstrijden tegen onder andere ZVL uit Leiden. Het is prachtig om spelsituaties waar we op trainingen aandacht aan besteden in wedstrijden terug te zien komen.” Volgende week komt het ongeslagen ENC Arnhem naar De Veur. ”Als we dan willen stunten, moeten we 4 kwarten gefocust zijn en beter met onze kansen omgaan. Een mooie doelstelling,” kijkt de trainer vast vooruit.

Het belooft volgende week zaterdag een spectaculaire avond te worden. Rondom deze wedstrijd zijn verschillende activiteiten gepland. Als u de Zoetermeerse waterpolodames eens aan het werk wil zien, is deze wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid. U bent van harte welkom. Om 20:15 uur begint de warming-up. De toegang is gratis. Voor elke bezoeker is er minimaal 1 verrassing.

SG WZC – DZT’62: 13-5

Periodestanden: 4-1, 1-2, 4-0, 4-2

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 6x, Marloes Knol 4x, Svetlana Wolters 2x, Marise de Groot 1x.

-advertenties-

-goede doel-