stage sgwzc

De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC hebben de winterstop goed afgesloten. Rondom de feestdagen was het team vrij van waterpoloactiviteiten. Het nieuwe jaar werd direct ambitieus gestart met een trainingsstage in Friesland.  De ploeg was een weekend te gast bij SGHA uit Heerenveen. Daar werd samen getraind en werden oefenwedstrijden gespeeld. Ook werkten de dames een conditietraining af in Drachten.

De Zoetermeerse dames sliepen in een boerderij en er waren verschillende teambuildingsactiviteiten  Trainer/ coach Kloosterman was erg tevreden over dit weekend. “Heerlijk om een weekend met de hele ploeg op pad te zijn. Je leert iedereen toch op een andere manier kennen als je een paar dagen bij elkaar bent. Ik heb gezien dat de sfeer ook buiten het waterpolo om erg goed is. Het is een hecht team en speelsters steunen elkaar bij alle situaties. In de supermarkt, tijdens het cupcakes bakken en in de kroeg. Mooi om te zien!

De dames van SGHA spelen net als SG WZC ook in de landelijke Tweede Klasse, echter in een andere poule. In hun competitie staan ze tweede, een mooie sparringspartner. Dit weekend was voor beide ploegen een goede start van het nieuwe jaar. Coach Kloosterman sluit niet uit dat in de toekomst vaker met elkaar getraind zal worden. “De samenwerking met SGHA beviel goed en we hebben afgesproken om contact te houden. Als het aan ons ligt, trainen we in de toekomst nog wel een keer met elkaar.”

Eind deze week staat de topper tegen het nog ongeslagen ENC Arnhem op het programma. WZC speelt dan thuis en de dames nodigen iedereen uit om te komen kijken. De toegang in De Veur is gratis en rondom deze wedstrijd zijn er verschillende activiteiten om er voor het publiek een compleet avondje uit te maken. Het motto 25 januari is dan ook “SG WZC Dames 1 thuis, u een avondje uit!”

-advertenties-

-goede doel-