20130120 10224

RVDL-2014Désirée won vorig jaar onder zware omstandigheden de Rokkeveense Dekkerloop. Die nacht had het gesneeuwd en hebben de vrijwilligers het hele parcours moeten vegen. De gevoelstemperatuur was -14 en na 'de draai' voor de 5 km terug was de wind vol tegen.

"Je weet waar je aan begint met een loop in de winter. De kou heeft zo zijn eigen charme," stelt Désirée.


Zij is geen hardloopster van huis uit. Tafeltennis was haar passie, totdat ze op haar 40 ste de overstap maakte naar het hardlopen. Désirée traint bij Sparta Den Haag en heeft lang in dezelfde groep gelopen als Andy Oskam, de organisator van de Dekkerloop.
Désirée werkt naar de maraton toe en de 10km Dekkerloop past prima in haar schema. Vorig jaar verscheen zij zeer gemotiveerd aan de start en wilde, ondanks de zware omstandigheden een goede tijd neerzetten.


20130120 10226"We gaan met een groep naar Zoetermeer toe om deel te nemen, maar ik loop graag mijn eigen tempo. Soms komt het zo uit dat ik me aan iemand kan optrekken tijdens de race, maar dat plan ik nooit. Dat laat ik afhangen van het moment."


Is haar doel om dit jaar weer de beste op de 10 te zijn? "Niet per se. Voor mij telt altijd het beste uit mezelf halen. Het liefst streef ik naar een nieuw PR. De klassering is zeker leuk, maar niet mijn hoofddoel," zegt Désirée. Stellig vervolgt ze: "Het lopen doe je uiteindelijk altijd voor jezelf."


De hardloopster vindt de Rokkeveense Dekkerloop iets extra's hebben. De lokatie is goed bereikbaar, de randvoorwaarden als kleedkamers, parcours en startplek zijn prima. Vooral de km borden langs de route vind zij erg prettig. Op die manier weet ze telkens hoe ver nog te gaan en kan ze bij zichzelf aanvoelen of ze nog net iets meer kan geven in de laatste kilometers.


"Een groot compliment aan Andy voor zijn inzet en organisatie," zo besluit Désirée die ook dit jaar fit en zeer gemotiveerd aan de start zal staan.

 

Inschrijven voor de Rokkeveense Dekkerloop op 19 januari kan via de site: rokkeveensedekkerloop.nl

Afstanden zijn: 1,5 km, 5km, 10km en 15 km.

20130120 10193

-advertenties-

-goede doel-