20140104-9094

Ron van Winden (midden) samen met zijn moeder Toos van Winden en voorzitter Don Braad

Ron van Winden heeft al heel wat kilometers achter de rug. Als kind werd hij enthousiast voor de wandelsport door de avondvierdaagse en sindsdien hebben zijn wandelschoenen nauwelijks meer stil gestaan. De kilometerteller staat nu op 17.000 km voor de 34 jarige Ron en hij is vast van plan om nog lang door te gaan met zijn favoriete sport!

Afgelopen zaterdag werd de sportieve Ron gehuldigd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Sportief Wandelgroep Zoetermeer, namens de KNBLO-NL. Voorzitter Don Braad mocht hem de officiële oorkonde uitreiken van Master Kennedy Walker, het bewijs dat Ron 40 maal een Kennedymars (80 km) heeft volbracht. Don Braad: ” Deze wandelaar Ron van Winden is een zeer fervent wandelaar die ook in de groep altijd sociaal bezig is. Heeft ook al 14 keer de Vierdaagse gewandeld en vele wandeltochten van 40 en 50 kilometers. Ook op de trainingen is hij een zeer geziene wandelaar. Zijn looptempo is zo hoog dat weinig mensen van de groep hem kunnen bijhouden, maar dat geeft niet want nadat hij op de Vierdaagse de finish heeft bereikt loopt hij met gemak 20 km terug om de rest van de groep in te halen!”

De Kennedymars is ontstaan in 1963, toen de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, stelde dat iedere gezonde overheidsambtenaar in 20 uur 50 mijlen (80 kilometer) moest kunnen lopen. In Amerika werd dat jaar de eerste Kennedytocht gelopen met enkele deelnemers. Maar de tocht kreeg wereldwijde bekendheid en werd al gauw in vele landen georganiseerd. In Nederland kun je sinds 1963 ieder jaar de tocht lopen in Someren, maar ook in vele andere steden is de Kennedymars te lopen. Ron van Winden liep in 2013 12 keer deze tocht van 80 km. Dit jaar gaat hij het iets rustiger aan doen, om ook wat rust te pakken tussen de tochten door. Maar stoppen met lopen? Daar hoeft Ron niet lang over na te denken: “Ik beleef zoveel plezier aan mijn sport, ik wandel lekker door!”

-advertenties-

-goede doel-