ilion-polsstokspringenDe Internationale High Jump Meeting in Zoetermeer is al jaren een begrip in de Nederlandse atletiek. Dit jaar zal bij atletiekvereniging Ilion de eerste editie van de Pole Vault Meeting gehouden worden. Het concept is hetzelfde, over een zo hoog mogelijke lat vliegen maar dan met behulp van een polsstok. Dankzij deze polsstok kunnen hoogtes tot over 5m behaald worden.

Atletiekvereniging ARV Ilion is, in Nederland, al vele jaren toonaangevend op het acrobatiek nummer binnen de atletiek, polsstokhoogspringen. Een niet onbelangrijk deel van de nationale selectie doet zijn trainingen in Zoetermeer of wordt begeleid vanuit Zoetermeer. Dat het niveau in Zoetermeer hoog is wordt duidelijk wanneer je ziet dat in de afgelopen 11 jaar door deze polsstokgroep meer dan 100 medailles werden gewonnen op Nederlandse Kampioenschappen.  

Al 10 jaar lang wordt in de zomer bij ARV Ilion de succesvolle International High Jump gehouden met topspringers uit heel Europa. Dit en het feit dat in Nederland een indoor polsstok wedstrijd van internationale allure ontbreekt heeft geresulteerd in de organisatie van een Pole Vault Meeting in de winter. Hiermee kunnen wij onze springers in eigen land een mooi podium  bieden. De indoor accommodatie van de ARV Ilion is dan ook een uitermate geschikt toneel voor een dergelijke wedstrijd. Het publiek kan de springers bijna aanraken en krijgt een indrukwekkend beeld van sprongen van 5 meter en hoger.

De eerste editie van deze polsstokwedstrijd bestaat uit een mannen- en vrouwenwedstrijd.  Voor beide wedstrijden is er een nationaal top veld aangetrokken. Bij de mannen en de vrouwen geven de Nederlandse Kampioenen van afgelopen jaar acte de préséance. Nils Mulder (pr. 5.35m) uit Den Haag ge kampioen bij de mannen en Rianna Galiart (pr. 4,33m), trainend bij ilion, de kampioen bij de vrouwen. Ook zullen toppers van de organiserende vereniging aanwezig zijn. Zoals Jorn Bakker (5.34m) en vorig jaar tweede op het Nederlands Kampioenschap, Nederlands Kampioen bij de junioren van afgelopen jaar en deelnemer aan het Wereldkampioenschap voor junioren Rutger Koppelaar (5.22m), 5-voudig Nationaal Junioren Kampioen Timo de Water (5,02m) en 4-voudig Nationaal Junioren Kampioen Bryan Hage (4.90m).

De wedstrijd vindt plaats op Zaterdag 2 februari in de trainingshal van de atletiekvereniging Ilion aan de van der Hagenstraat in Zoetermeer. De dameswedstrijd, mogelijk gemaakt door ArchiefBC, zal om 16.00 van start gaan. De Herenwedstrijd, mogelijk gemaakt door Fysiotherapiepraktijk Schoutenhoek, zal om 19.00 van start gaan.

Dus heb je altijd al van dichtbij mensen op 5m hoogte willen zien vliegen? Kom dan kijken op 2 februari, toegang is gratis. Voor meer info, kijk op www.polevault.nl

-advertenties-

-goede doel-