sgwzc-snippen

Foto: Olaf Otten

Waterpolo - De tweede wedstrijd in het drieluik van uitwedstrijden die voor Heren 1 van SG WZC na de winterstop op het rooster staan, werd evenals vorige week uit tegen d'Elft 1 omgezet in een overwinning. De ploeg van De Snippen 1 was een maatje te klein voor de nummer 3 in de 3e klasse A.

Moest vorige week nog tot het uiterste gegaan worden voor de winst, zaterdagavond was in Amstelveen een matig en bij vlagen goed optreden van de Zoetermeerse formatie genoeg voor de drie punten.

 In het eerste deel van de wedstrijd kon de thuisploeg de gasten nog een beetje bijbenen – periodestanden 3-3 en 2-5 – daarna was het geheel aan SG WZC, dat echter slordig omsprong met de vele mogelijkheden, waardoor er in het derde part slechts eenmaal gescoord werd door Alain Schmidt: 5-9.

De laatste periode was met 1-3 weer wat productiever, waardoor de uiteindelijke 6-12 op de borden kwam.

Coach Cees Loendersloot was niet heel tevreden over het spelpeil van zijn ploeg: "Kwestie van concentratie, want we spelen wel goed in de spelopdracht maar zijn vervolgens veel te onnauwkeurig in de uitvoering, zowel verdedigend als aanvallend. We maken bijvoorbeeld maar één keer de man meer af, ons sterke wapen van vorige week. Gezien het spelbeeld moet je hier minimaal zestien tot achttien keer scoren: maakt uiteindelijk niet veel uit, we krijgen toch maar 3 punten voor een overwinning hoe groot die ook uitvalt."

Doelpunten: Laurence van Drongelen 4x, Jermaine Gras 3x, Sander Maarleveld, Alain Schmidt, Ivo Verlinden, Casper Kreffer en Robin Grunefeld ieder 1x.

Komende week gaat SG WZC 1 op bezoek bij Zian 1. Om 17.45 uur gaat de bal te water in het Hofbad.

-advertenties-

-goede doel-