waterpolo-sgwzc-arnhem

De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC speelden zaterdag 26 januari de eerste thuiswedstrijd van 2013 tegen concurrent ENC Arnhem. Het publiek zag een geen goede wedstrijd, wel een heel spannende.

Vanaf het eerste fluitsignaal was SG WZC de bovenliggende partij. Aanvallend kwam Arnhem er niet aan te pas. Wanneer Zoetermeer balbezit had, creëerde het genoeg kansen. De Arnhemse keepster lag echter telkens in de weg waardoor het aan het eind van de eerste periode slechts 1-0 stond door een treffer van linkshander Esther Klok.

Tijdens het tweede kwart werd er door WZC beter met de kansen om gegaan. Verdedigend had de thuisploeg 1 keer het nakijken. Arnhem benutte een strafworp. Zelf scoorde het ook door een prachtige inzwemmende actie van Marloes Knol en twee keer bij een overtal situatie door Nikkie van Veen en Chantal Keijzer.

Het derde kwart stond bol van de fouten waardoor het spel erg rommelig werd. Beide ploegen maakten niet altijd de juiste keuze waardoor het spel op en neer golfde. Arnhem scoorde twee maal en WZC 1 maal door een schot van de energiek spelende Marloes Knol, de stand werd hierdoor 5-3.

De laatste periode leek Zoetermeer de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Met nog 2 minuut 38 te spelen schoot Nikkie van Veen de bevrijdende 6-3 tegen de touwen. Arnhem kwam met een laatste offensief terug in de wedstrijd en benutte slordigheden aan Zoetermeerse kant. Het werd een onnodig spannend slot waarbij WZC aan het langste eind trok, maar waarbij Arnhem zeker nog kansen had op minimaal een gelijkspel. Eindstand 6-5.

Coach Kloosterman na afloop: “Dit was geen beste maar wel een spannende pot. De keepster van Arnhem vond ik sterk. Met knappe reddingen hield ze haar ploeg in de wedstrijd. We hebben hard gewerkt en ik vond ons over de hele wedstrijd net wat beter. Maar wat was het rommelig in de tweede helft. Daar moeten we het met de ploeg op de training nog maar eens over hebben. Gecontroleerd een wedstrijd uitspelen is ook een kwaliteit, daar kunnen we zeker nog in groeien.“

Met deze drie punten stijgt SG WZC naar een vierde plaats in de landelijke Tweede Klasse. 3 februari spelen de dames in Tilburg tegen de rode lantaarndrager TRB/RES.