Zoetermeer-pantersIJshockey - De Zoetermeer Panters speelden afgelopen weekend weer twee wedstrijden: zaterdag thuis tegen de Dragons en zondag uit tegen Talententeam High Techs in Eindhoven.

Zaterdag begon positief en dat werd al snel duidelijk op het score board, op de tijd van 3.08 wist Marko van Leeuwen de eerste goal te maken. En ook het tempo was weer lekker hoog waardoor Utrecht niet in hun spel kwam. Daarom kwam Pascal van de Velde op 7.04 tot scoren, en dat werd 2-0 voor de Panters. Het liep lekker in het team, mooie acties, snel spel,weinig straffen, alles was aanwezig. Dus ook Max Hermens kon het net vinden op een tijd 9.25 en vlak voor het einde van de eerste periode schoot ook Scott van den Elskamp nummer 4 achter de goalie van Utrecht.

In de tweede periode ging Zoetermeer onverminderd door, dus goal nummer 5 staat op naam van Joffrey Klerk en nummertje 6 op naam van Joren Bakker. Utrecht krijgt op een onbewaakt moment een kans en scoort 6-1. Niet veel later kan ook Wille Vaskimo zijn punt pakken en maakt 7-1, met een goal van Joren Bakker eindigt deze periode met een 8-1 stand.

In de derde periode neemt Danny van Rijswijk de plek in het goal van Jan Willem Groenheijde over. Dennis van der Bol opent deze periode met de 9-1 op de tijd van 43.50. Dus kon Pascal van de Velde niet achter blijven en hij schiet op 44.29 de 10-1 er in. Tijd voor Utrecht om ook de goalie te wisselen. Maar dat maakte voor Dennis van der Bol niet uit 11-1 en natuurlijk direct daarna weer Pascal van der Velde 12-1!!!

Het laatste punt in deze periode is voor Utrecht, waarmee ze voor een eindstand van 12-2 zorgen.

 

Zondag in Eindhoven zien we een snelle wedstrijd. Tot drie kwart van de eerste periode gaat het spel heen en weer. De Panters hopen op revanche voor de wedstrijd van vorige week in Zoetermeer. Ondanks goede pogingen lukt het niet om te scoren. Dan breken de High Techs de ban en in iets meer dan twee minuten maken zij er 2-0 van.

In de tweede periode neemt Danny van Rijswijk het stokje in de goal weer van Jan Willem Groenheijde over. Het lijkt te werken. Maar helaas hebben de Panters nog steeds geen geluk. Halverwege de periode vergroten de High Techs de voorsprong tot 3 punten. Gelukkig blijft het daarbij.

In het begin van de derde periode wordt de voorsprong weer vergroot, 4-0. Hierna wordt het wat onrustig en ontstaan een paar opstootjes. Hoewel de Panters hierdoor even met een man meer mogen spelen lukt het niet om de achterstand te verkleinen. Pas ruim over de helft van de periode lukt het om een powerplay te benutten. Ondanks verwoede pogingen blijft het geluk achterwege en lukt het de Panters niet om dichterbij te komen. Precies twee minuten voor tijd wordt de eindstand bepaald; 5-1.

Vrijdag 18 januari om 20:30 uur spelen de Panters in Nijmegen tegen Romijnders Devils Nijmegen. De volgende thuiswedstrijd is op 26 januari om 20:00 uur in de Silverdome tegen SaniDump Dordrecht Lions.

-advertenties-

-goede doel-