Jessica-shauny
Het duo Jessica en Shauny
Op 12 & 13 Januari organiseerde de NBTA het Nederlands Kampioenschap Baton Twirling. Hieraan namen 3 solisten, 1 duo en team 1 van de Zoetermeerse twirlvereniging Twirl Inc. deel.

Op Zaterdagmorgen verzamelden de meiden van het twirl team zich in de kleedkamer van de sporthallen zuid in Amsterdam.  Een spannende dag want voor het eerst werd hun nieuwe routine vertoont aan juryleden en publiek. Na het in trainen mocht het team de wedstrijdvloer betreden. De opening was erg sterk en zag er mooi uit, een kleine dip in het midden zorgde voor een aantal onnodige drops van de baton. Maar de dames lieten zich niet kisten en pakten de show weer op met een sterke roll serie, vanaf daar liep de show weer goed en zag het er overtuigend uit. Het team werd beloont met een 4e plaats, net naast de medailles. Als tweede mocht Femke Duyvestijn de vloer betreden als solist. In de senior kampioensklasse zette zij een mooie show neer en behaalde en 13e plaats.

De volgende dag mocht Chantal van den Tillaart het spits afbijten met haar 1 baton routine. Ze zette een sterke, snelle, overtuigende show neer en werd beloont met een 4e plaats. Als tweede onderdeel volgde het duo twirling. In dit onderdeel wordt er samen getwirld op verplichte muziek. Centraal staat de samenwerking tussen de duo partners. Jessica Knot & Shauny Brinkel mochten als tweede duo de vloer op. Hun show sprankelde en resulteerde in een bronzen medaille!  Als laatste solist van de dag mocht Jessica Knot haar rythmic twirl laten zien. Zij behaalde een 6e plaats.

De trainsters kijken tevreden terug op het optreden van hun pupillen.

Vind jij dansen, turnen en muziek ook zo leuk? Met twirlen combineer je al deze dingen in een onderdeel! Moeilijk? Helemaal niet, bij Twirl Inc. krijg je les van geschoolde twirl docenten, met grote wedstrijdervaring.Elke Zaterdag traint een enthousiaste groep jongens en meisjes in de leeftijd van 5 t/m 20 jaar in de sporthal van het Erasmus college.

Zaterdag  19 Januari starten wij met een nieuwe groep meisjes en jongens tussen de 5 en de 8 jaar, lijkt jou het leuk om ook met ons mee te doen? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor verdere informatie. Tot dan!

-advertenties-

-goede doel-