waterpolo-na-winterstop

 

Foto: Olaf Otten

 Waterpolo - Nog een paar dagen geduld voordat de landelijke waterpolocompetitie weer losbarst. Een maand lang hebben de Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC Waterpolo Zoetermeer moeten wachten.  In de tussentijd werd er van de feestdagen genoten en rustig door getraind. Ook werd een toernooi en een oefenwedstrijd gespeeld.

De speelsters hebben zich weer op kunnen laden en de ploeg lijkt klaar voor de interessante tweede seizoenshelft. Coach Kloosterman kijkt met een goed gevoel terug op de eerste acht wedstrijden: "Mijn team heeft goede progressie geboekt. We begonnen in augustus met een fitte ploeg. 4 van de 10 waren nieuw in de groep. Dan is het altijd afwachten hoe de ploeg gaat draaien. In de voorbereiding kwamen de dames zelf met een doelstelling, meedraaien met de bovenste drie teams. Een uitdagende doelstelling, maar wel meetbaar. Ik vond het zelf belangrijk dat de systemen die we op de training oefenen, in de wedstrijd terug te zien zijn en dat iedereen zich persoonlijk verder ontwikkeld, vooral op de punten waar ze al goed in zijn. We staan nu met 1 wedstrijd minder dan onze concurrenten vierde in de landelijke tweede klasse, met alle kans op plaats 2 of 3. Het seizoen is nog lang, nog 14 wedstrijden. Het is zaak dat iedereen met plezier blijft trainen en spelen en dat we fit blijven. Dat laatste hebben we niet helemaal in eigen hand."

Ook zegt Kloosterman dat de aanvoerster de hele maand december met een stevige blessure aan de kant is gebleven. Gelukkig heeft zij de training inmiddels voorzichtig hervat, maar wedstrijden spelen gaat helaas nog niet lukken. Ook de topscorer is na een knie operatie voor langere periode uitgeschakeld. De Zoetermeerse waterpolodames zullen dit intern op moeten vangen. Maar ondanks de hinder blijft coach Kloosterman positief: ''Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen en kijk uit naar de rest van de competitie." 

Zondag 20 januari starten de waterpolodames met een uitwedstrijd in Ede tegen Polar Bears. Een week later, zaterdag 26 januari, is de eerste thuiswedstrijd van 2013. WZC neemt het dan op tegen concurrent ENC Arnhem 1. Om 18.00 uur klinkt in De Veur het eerste fluitsignaal. (Tekst: PR SG WZC)

-advertenties-

-goede doel-