DSC 345727 december jl. was de winterguard try-out  van de 3 groepen Passie (onderdeel van Harpe Davids, www.harpedavidszoetermeer.nl) in de Veur in Zoetermeer.

Een try out waarbij voor een volle zaal 3 geheel nieuwe shows van de groepen voor het eerst worden getoond aan familie, vrienden en fans.

Het programma voor de show van Passie is gedurende de zomer door stafleden geschreven. In de maanden september t/m december zijn er vele trainingsuren aan voorafgegaan voordat de show op de eerste contest

(wedstrijd) in januari uitgevoerd kan worden. De show bestaat uit een verhaal met een thema wat wordt uitgebeeld in een dans op mechanische muziek gedurende 4 à 5 minuten. Er wordt bij Passie gebruik gemaakt van vlaggen, rifles en sabres, maar ook de decors en kleding zijn onderdeel van het totale concept.

Passie bestaat,als onderdeel van Harpe Davids uit 3 groepen in verschillende leeftijden.

De avond werd geopend met de “Passie Cadets”. Dit zijn meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.  Met stralende gezichtjes en mooi ingevlochten haren zette zij een mooie show neer met als thema de olympische spelen Vooral de olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” staat in deze show centraal.

DSC 3444Daarna was het de beurt aan “Passie Junior”. Meisjes van 12 tot en met 16 jaar zetten een zeer professioneel optreden neer met als thema Pursuit of Happiness. De show werd afgesloten door de Passie Open Class (16 jaar en ouder) met een show rond het thema Circles

Na afloop van de show sprak ik Justin van Genderen, bestuurslid van Harpe Davids. Hij vertelde mij dat hij erg blij is dat deze relatief onbekende activiteiten van het showcorps onder de aandacht worden gebracht. Passie is al sinds 2004 in de wintermaanden actief in de landelijke competitie en hier inmiddels een gevestigde naam. In eigen stad is de winterguardactiviteit echter nauwelijks bekend. Van januari tot en met maart zullen de 3 groepen van  Passie meedoen met verschilende wedstrijden door heel Nederland, met als klap op de vuurpijl de finale in Almere, waar ca.60 groepen aan mee doen. De groep Passie bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden en is de enige groep in Zoetermeer. Sinds de oprichting van de groepen zijn zowel de junior als de A groep inmiddels gepromoveerd naar hogere klassen. Nieuwe kinderen starten bij de “guard kids” en stromen daarna door naar de Passie Cadets.

Jaarlijks kan de club op deze wijze nieuwe leden verwelkomen. De vereniging is ook actief deelnemer aan de Zoetermeerpas en de sport en cultuurcheque van de gemeente waardoor mensen met een smalle beurs en kinderen van 8 jaar extra welkom zijn. Voor alle afdelingen zijn nieuwe leden welkom. Het is immers gezelliger en leuker om met meer leden leuke optredens en prestaties neer te zetten!

Al met al  een zeer geslaagde try-out!DSC 3453

Justin van Genderen wil graag nog wat aandacht vragen voor een enorme uitdaging waar de vereniging mee te maken krijgt in het nieuwe jaar:.

Het showcorps traint al 15 jaar in de bloemenveiling in Bleiswijk. Voor de activiteit is immers een groot vloeroppervlak van 20x25 meter en een hoogte van 9 meter nodig. Helaas kunnen ze daar vanaf januari 2013 niet meer terecht en zijn dus druk op zoek naar nieuwe oefenruimte. Dit is niet zo gemakkelijk gebleken: vele sporthallen en bedrijven zijn reeds benaderd, echter helaas zonder resultaat. . Het is te hopen dat zij op korte termijn een nieuwe oefenruimte vinden, zodat deze enthousiaste meiden hun sport kunnen blijven beoefenen.

Eventuele tips of mogelijk aanbod ontvangt de vereniging graag via telefoonnummer 06 5333 2627

 

Door: Wendy Vroedsteijn, sportverslaggeefster.

-advertenties-

-goede doel-