MG 2784De aandacht voor de curlingwedstrijden tijdens de winterspelen in Sochi zorgt voor bijzonder veel animo voor de curlingsport. Veel mensen weten hierdoor de weg naar de enige officiële curlingbaan van Nederland in de SilverDome te vinden. De vele aanvragen heeft Curlingbaan Zoetermeer doen besluiten om het curlingseizoen, dat normaal 31 maart ten einde loopt, te verlengen tot en met 20 april.

De seizoensverlenging biedt curlingfans de kans om de curlingsport verder te ontdekken. Naast de curlingclinics staan er ook diverse beginnerscursussen op het programma. De oproepen om samen curlingteams te formeren vliegen namelijk over het internet, waardoor veel enthousiastelingen hebben aangegeven in Zoetermeer hun Olympische curlingcarrière te willen starten. Op zondag 16 februari zagen maar liefst 1,7 miljoen Nederlanders de uitgebreide samenvatting van de curlingwedstrijd tussen Noorwegen en Groot-Brittannië voor de heren. Even was curling trending topic op Twitter dankzij de reportage over de Russische curlingdames. Ook de Noorse herenploeg was veelvuldig onderwerp van gesprek vanwege hun opvallende broekencollectie.

Met het verlengen van het winterseizoen geeft Curlingbaan Zoetermeer tevens het startschot richting de nieuwe Winterspelen over vier jaar. Zowel huidige curlers als nieuw talent kunnen in deze periode dagelijks extra trainingsuren maken op de enige echte Curlingbaan van Nederland, die als één van de weinige curlingbanen in Europa geopend zal zijn in de maand april.

-advertenties-

-goede doel-