DSO-hoofdveldVoetbal- De Heren 1 van  DSO speelde dit weekend uit tegen GHC in Leiden. GHC nam gelijk het initiatief door fel te beginnen, wat resulteerde in twee kansen in de eerste 10 minuten. Eén bal dwarrelde door de wind op de paal. Na een klein kwartier nam DSO het initiatief over en produceerde het een aantal grote kansen. Leslie van den Berg speelde de bal diep op Kevin Cameron, die vrij voor GHC-doelman Jeffrey Loozen verscheen, maar Cameron miste. Een aantal minuten daarna veroverde DSO de bal in het strafschopgebied van GHC en werd de bal op spits Neils Schoonen gespeeld, maar hij schoot zwak in en de bal kon worden gestopt. Bij rust stond het uiteindelijk 0-0.

DSO zette in de tweede helft zijn goede spel niet voort. Ook GHC speelde niet sterk waardoor door beide teams de lange bal werd gehanteerd. De beide defensies speelden echter wel goed waardoor er niet echt kansen konden worden gecreëerd. De openingsgoal van de Leidenaren kwam dan ook zeer plotseling. Een vrije trap op de middellijn werd in het strafschopgebied gepompt en daar werd de bal opgevangen op de borst door Marvin Sloos en het schot daarna liet keeper Sven Wolsheimer kansloos: 1-0! De verwachte counter van DSO bleef daarna uit, want het spel bleef matig. En toen kwam in de 85e minuut DSO toch gelijk, uit het niets. Leslie van den Berg ontving de bal, omspeelde de vijandelijke keeper soeverein en schoof de bal simpel binnen: 1-1. Drie minuten later scoorde de thuisploeg toch de verdiende 2-1. Een vrije trap werd niet goed verwerkt door DSO en Max Bueno de Mesquita kopte de winnende goal binnen. In de 5 minuten die werden bijgetrokken gebeurde er niks meer, waardoor GHC verdiend won.

DSO staat nu op de vijfde plek en moet op zaterdag 1 maart weer spelen. De tegenstander is dan Haaglandia uit Rijswijk. Deze wedstrijd begint om 14:30. De eerste thuiswedstrijd van DSO is op 8 maart tegen Alexandria, ook deze wedstrijd begint om 14:30

Door: Simon Tijhuis