YVZ-ers

Afgelopen weekend werden de finales van de baancompetities verreden. In navolging van de fantastische prestaties van de Nederlandse schaatsers in Sochi hebben ook de junioren laten zien hoeveel talent ze hebben. De baancompetities junioren B en A in de Uithof leverden:2 x brons, 1 x zilver, 1 x goud op voor YVZ schaatsers.

Inge Hartman was de enige YVZ dame op het ijs en zij reed een flink p.r. van bijna 12 seconden en finishte in 5.05,55 sec. Hiermee eindigt zij in de competitie op de 4e plaats.

Jeroen van Voorden was deze avond bij de Jun. B de snelste YVZ-er met een 3e tijd en hij eindigde in de competitie op plaats 7, 4 plaatsen achter Roland Wisse die als sprinter zijn 3e plaats in de competitie goed verdedigde en op het podium mocht plaatsnemen.

Gijs van der Wal (4.48,47), Michiel Tjeerdsma (4.59,95) en Dennis Hubert (5.02,60)reden alle een p.r. en eindigden in de competitie als 8e,14e en 15e.

Op zondag won Mandy Duynisveld de baancompetitie bij de junioren A dames , ze reed op haar 3 kilometer net boven haar p.r. Erik Oude Alink reed bij de junioren A heren naar een 2e plaats in het klassement en Maarten van Riel is 3e geworden.

Vrijdagavond 21 februari bekijkt YVZde Olympische schaatswedstrijden met de hele vereniging in het Silverdome. Alle YVZ'ers worden uitgenodigd om hierbij te zijn en samen het Olympische gevoel te ervaren!

-advertenties-

-goede doel-