DSC 4728

In een nagenoeg volle sporthal  De Veur heeft Meervogels de laatste concurrent van zich afgeschud. In een rechtstreeks duel tegen Vriendenschaar, de nummer 2 van de poule, won de Zoetermeerse ploeg na een moeizame 1e helft uiteindelijk met 18-14.

DSC 4730In de 1e helft nam de ploeg uit Hardinxveld – Giessendam keer op keer een voorsprong en kon de koploper slechts volgen. Dit kat en muisspelletje werd pas 4 minuten voor de rust doorbroken toen Meervogels voor de 1e keer op voorsprong kwam. Door drie late treffers van Tosca Breeschoten (2) en Mike Roos werd een hard bevochtte 9-6 mee de kleedkamers in genomen.

In de 2e helft naderde Vriendenschaar nog een keer tot op 2 punten bij 11-9 maar dichterbij zouden de gasten niet meer komen. Het spel van Meervogels was niet sprankelend maar dat zijn duels tussen koplopers in deze fase van een competitie zelden. De spanning in de 1e 45 minuten vergoedde daarentegen veel. In de slotfase wist routinier Monique Obdeijn zich nog te onderscheiden door 2 korte kansen te scoren alvorens de 18-14 eindstand werd bereikt.

Met nog 3 wedstrijden te gaan koestert  Meervogels een 5 punten voorsprong op de nieuwe nummer 2 zijnde RWA. Winst in de eerstvolgende wedstrijd is dan ook voldoende voor het kampioenschap.

Komende zaterdag 8 februari speelt Meervogels wederom thuis. Op bezoek komt HKC dat de rode lantaarndrager van de 1e klasse is.

Aanvang van de wedstrijd is 20:00 in sporthal De Veur waarbij de entree gratis. Na het behalen van het  kampioenschap zal er waarschijnlijk een bescheiden feest volgen in de kantine van De Meervogels aan het Vernedepark.

Door: Eric Plugge