FOTO Panters - TijgersIJshockey - Hotwings Panters heeft in de uitwedstrijd tegen de Amstel Tijgers na 10 wedstrijden op rij het eerste verlies te verwerken gekregen. Nadat het team van coach Marc van den Elskamp na de eerste periode nog op een 2-3 voorsprong stond, verloren de Zoetermeerders in het vervolg van de wedstrijd de grip op de thuisploeg en moesten met lede ogen toezien dat de Tijgers met 10-5 de winst naar zich toehaalden.

Het was in de negende minuut dat de geboren Amsterdammer Rocco van Hoorn namens de Panters de eerste score van de avond liet aantekenen. Twee minuten later was het diezelfde Van Hoorn die de voorsprong verdubbelde. In de zestiende minuut deden de Tijgers wat terug: Met een man meer op het ijs scoorde Daniel Lam de 1-2. Zijn ploeggenoot Michael Macky Kwist bracht in diezelfde minuut de Amsterdammers weer op gelijk hoogte. Toch sloten de Panters de periode winnend af via een goal van Joy Turpijn.

Gelijkmaker

Na 11 seconden in de tweede periode was het wederom Turpijn die de 2-4 scoorde, maar de grote man aan Amsterdamse kant, Macky Kwist, bracht de Zoetermeerse voorsprong weer terug tot een goal. Julian Berteling maakte de gelijkmaker, waarna Macky Kwist in de 33ste minuut Amstel Tijgers voor het eerste deze avond op voorsprong bracht. Drie minuten later was het Lam die de voorsprong van de thuisploeg naar 6-4 bracht.

De 7-4 en 8-4 werden door respectievelijk Bryan Hoogenraad en Calvin Pohlman gescoord in de 48ste en 50ste minuut. Hierna konden de Panters nog eenmaal tot scoren komen. Van Hoorn scoorde zijn derde treffer van de avond, maar dat mocht niet baten: Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd waren het Julian Berteling en speler/coach John Versteeg die de 9-5 en 10-5 langs Panters ingevallen goalie Danny van Rijswijk schoten.

Verlies

Door dit verlies en de uitwinst van naaste concurrent Hijs Hokij Den Haag op AHOUD Devils Nijmegen, moeten de Hotwings Panters de eerste plaats afstaan aan het team uit Den Haag. De volgende wedstrijd vindt weer plaats in het eigen Silverdome. Op 3 januari 2015 is het toekomstteam van de UNIS Flyers dan de tegenstander en zal om 20.00 uur van start gaan.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.