meidentraining sg wzcBij SG WZC Waterpolo in Zoetermeer was er woensdag een speciale meidentraining. Voor alle meisjes van 7 tot 15 jaar die bij SG WZC waterpoloën was dit een unieke kans om eens met elkaar samen te trainen. Onder begeleiding van Dames 1 trainer Ton Kloosterman en een paar van zijn speelsters uit Dames 1 werd er intensief getraind. Kloosterman vertelt: "Deze speciale training was er om de meiden van de vereniging dichter bij elkaar te brengen. Nu trainen ze met hun team in hun eigen leeftijdscategorie. Vaak samen met jongens van dezelfde leeftijd. Vanavond waren alle meiden bij elkaar. We konden veel aandacht besteden aan individuele technieken. Vangen, bal oppakken, passen en schieten, het kwam allemaal aan bod. We sloten de training af met een leuke partijvorm. Vanuit het water was er assistentie van een aantal Dames 1 speelsters. Een unieke omgeving voor de meisjes om zo eens te trainen. Ondanks dat ik de opkomst iets tegen vond vallen, was het een zeer geslaagde avond. Er werd hard gewerkt. Ik heb bij zowel mijn Dames 1 speelsters als bij de meisjes jeugd veel lachende gezichten gezien. Of er talent tussen zit? Ik heb daar natuurlijk met een schuin oog wel naar gekeken, maar dat die meiden zo enthousiast zijn en met plezier hun sport beoefenen, dat is het aller belangrijkst. Ik hoop dat we met deze training daar een beetje aan bij hebben gedragen.”

SG WZC is dè waterpolovereniging van Zoetermeer en omstreken en is in 2008 ontstaan door de samenvoeging van de waterpoloafdelingen van de Zoetermeerse zwemverenigingen WVZ en ZVZ. Het motto van de vereniging is "Onze jeugd heeft de Toekomst.”

Om een sterk fundament onder de opleiding van waterpoloërs te leggen, is een waterpolotraining van goede kwaliteit een noodzaak. Door middel van een goede opleiding moeten waterpoloërs de gelegenheid krijgen de stappen op weg naar hun top te kunnen zetten. Met behulp van het Meerjaren Opleidingsplan Waterpolo van de KNZB en de inzet van een professionele jeugdopleiding zal vorm gegeven worden aan de wens het waterpolo in Zoetermeer aantrekkelijk te maken.

Met een ledental van rond de 275 is de waterpoloafdeling de grootste wedstrijdafdeling van WVZ en ZVZ. De waterpoloteams van SG WZC zijn op alle niveaus terug te vinden: Regionaal en Landelijk.

Interesse om eens een wedstrijd te kijken of om mee te trainen? Kijk op www.sg-wzc.nl of op de facebookpagina voor meer informatie of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-