Voetbal - Na afloop van de door DWO met 2-0 verloren wedstrijd tegen VDL uit Maassluis resteerde toch een positief gevoel over de eerste seizoenshelft in de tweede klasse, maar zeker ook over het vervolg na de winterstop.

Farber-JeroenVooraf was bekend dat de wedstrijd tegen VDL moeizaam zou verlopen. DWO miste door schorsingen en blessures meer dan de helft van zijn basisspelers. In de eerste helft was duidelijk te constateren dat de beschikbare spelers in deze samenstelling nog nooit hadden samengespeeld. De spelers van DWO hadden moeite om het spel te maken, leden veel balverlies en combinaties liepen veelal op niets uit. Daarnaast had DWO ook de pech dat VDL doelman Tim Teerlink in het doel had staan, die als een soort vliegende keep soms tientallen meters buiten zijn eigen zestien metergebied de spaarzame acties van DWO wist te onderscheppen. In een felle maar zeker geen onsportieve wedstrijd had VDL de eerste helft het overwicht. Na bijna een half uur spelen mocht een speler van VDL na een overtreding van de verder uitstekend leidende scheidsrechter Schipper doorspelen, waarna Colin Pleijsier de DWO-defensie voorbij liep en DWO-doelman Roel Sluijsmans bij zijn schot kansloos liet. Na deze voorsprong wist VDL niet echt door te drukken. Pas in de reservespeeltijd voor het rustsignaal moest Sluijsmans een schot op zijn doel nog keren, maar één minuut later bracht Kevin van de Kraan VDL wel op een 2-0 voorsprong, nadat hij zijn kopbal het doel van DWO in had gewerkt.

In de tweede helft kwamen de spelers van DWO beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft. Na tactische omzettingen binnen het elftal waardoor Jeroen Färber naar de frontlinies verhuisde en Jos Nagel de achterhoede versterkte, wisten de DWO-spelers elkaar beter te vinden en ontstonden er meerdere mogelijkheden voor DWO om de achterstand te verkleinen. Rond de 70e minuut zag Färber zijn afstandsschot door de VDL-doelman gekeerd. Delano Plomp en Roman Seedorf hadden pech bij hun gecreëerde doelpogingen. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg DWO het overwicht, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Ook VDL kreeg nog één goede mogelijkheid maar het loeiharde afstandsschot werd door de lat gekeerd. Het vertoonde spel in de tweede helft, tezamen met de verwachting na de winterstop weer over een compleet elftal te beschikken, gaf DWO-trainer Sascha Tuijt, die komend seizoen zijn contract met een jaar heeft verlengd, na afloop een goed gevoel voor het vervolg van de competitie op 24 januari thuis tegen RCL.

Na één seizoenshelft staat DWO op een gedeelde 7e plaats. Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 3 januari 2015 speelt de selectie van DWO een wedstrijd tegen oud DWO-ers. De Nieuwjaarsreceptie voor jong en oud begint rond 16.00 uur.