foto panters - trappersIJshockey - In de eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen heeft Zoetermeer Panters het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt. Het grote aantal doelpunten in deze wedstrijd tegen Tilburg maakte het voor de toeschouwers een uiterlijk vermakelijke voorstelling, waarbij de Panters wederom winst hebben geboekt .

Met in het doel goalie Van Rijswijk begonnen de Panters in de tweede minuut goed aan de wedstrijd en was het Borgman die na een uitval de 1-0 liet aantekenen. Helaas was ook de allereerste doelpoging van Tilburg meteen raak, Mete scoorde gedecideerd de 1-1 al in de derde minuut. Dit ging over en weer en bracht de stand aan het eind van de rommelige eerste periode op 3-3.

Het begin van de tweede periode gaf hetzelfde beeld als dat van de eerste. Vele onafgeronde aanvallen van Zoetermeer en een Tilburg dat de schaarse kansen nagenoeg volledig benutte. De basis voor de overwinning van de Panters werd vlak voor het verstrijken van de tweede periode gelegd, Boereboom scoorde, hierin bijgestaan door Van der Spek en Van den Elskamp. Drie minuten later was het Merk ( assist Haanstra) die voor het eerst sinds het openingsdoelpunt Zoetermeer op een voorsprong zette. Daarop scoorde Van den Elskamp snel de 6-4, een ruime marge om de overwinning veilig te stellen.

De derde periode werd nog even onnodig spannend doordat Tilburg nog 6-5 maakte. Gelukkig wist Rocco van Hoorn in de voorlaatste minuut de voorsprong definitief veilig te stellen door op aangeven van Merk de puck in het, op dat moment, keeperloze Tilburgse doel te tikken.

Volgende week de uiterst belangrijke wedstrijd tegen de steeds beter draaiende Amstel Tigers , uit in Amsterdam.