Praag 8491 PvL

De Koraan Kang Donghoon geconcentreerd in de partij

Tafeltennis - Zaterdag 6 december versloeg Enjoy & Deploy Taverzo in Praag SF SKK El NINO Praha. Hiermee bereikt voor het sinds 1990 een Nederlands clubteam de kwartfinales in de Europacup bij de heren. Destijds was het team uit Apeldoorn van de Blaeuwe Werelt kwartfinalist. Bij de dames waren er meer successen voor onder andere Heerlen, DTK, DOV, Avanti en Den Helder.

Met de Koraan Kang Donghoon heeft de Zoetermeerse ploeg een kopman van wereldklasse aan zich gebonden. In Praag liet hij zowel kopman Bai He als Antonin Gavlas ver achter zich. Daar waar in Zoetermeer Trinko Keen het derde punt binnen haalde, lukt het hem dit keer net niet. Keen daarover: “Ik heb geknokt voor wat ik waard was, en verliezen van een wedstrijd is altijd weer motivatie om je verbeteren bij de volgende mogelijkheid. Des te mooier zijn dan de winstpartijen van mijn teamgenoten. Rajko Gommers kreeg zijn kans en heeft die met beide handen aangepakt.” Gommers won niet alleen van de Slowaak Kristian Kobes (ITTF wereldranking 363), hij deed dit ook met een overtuigende 3-0 zege.

Met het bereiken van de kwartfinale treft Enjoy & Deploy Taverzo één van de vier Champions Leagueteams die instromen in de Europacup. Dinsdagavond heeft de ETTU de loting gepland staan. In een uit en een thuiswedstrijd die tussen 16 en 25 januari moeten worden gespeeld zal moeten blijken of Enjoy & Deploy nog een keer kan stunten. Mogelijke tegenstanders zijn: Olimpia Unia Grudziadz (Polen), Eslövs Al (Zweden), Vaillante Angers (Frankrijk) en Gv Hennebont (Frankrijk).

Ook nationaal waren er afgelopen weekend successen voor Taverzo. Roel Bogie behaalde als eerstejaars kadet dit weekend zijn A-licentie bij de senioren. Bij de finale van de nationale B meerkampen voor de senioren behaalde hij ongeslagen de eerste plaats. Bij de jeugd waren Jesse Pelle (Junioren) en Jason Keijzer (Kadetten) succesvol bij de nationale meerkampen, beide bereikten de halve finale die op 8 februari in Assen wordt gespeeld.

 Foto: Patrick van Loon

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-