20141207-35333

Rob Meijer, voorzitter van de KNKV, ontvangt het beleidsplan van Nicolette Jansen-Kroesemeijer

Korfbal- Phoenix heeft ambities om te groeien spreekt uit het beleidsplan dan de sportclub zondag 7 december tijdens de wedstrijd van Phoenix 1 tegen Wageningen presenteerde. Het bestuur heeft goed nagedacht over de plannen, vertelt voorzitter Nicolette Jansen-Kroesemeijer: “We hebben met het hele bestuur de lijn voor de komende jaren neergezet. Wie zijn we en waar willen we naar toe?”

De toekomst van sv Phoenix is in ieder gericht op groei. Groei in ledenaantallen, maar ook in kwaliteit. Het eerste team van Phoenix promoveerde afgelopen jaar naar de overgangsklasse en Phoenix wil er alles aan doen om zich te handhaven in deze sub-top. Rob Meijer, voorzitter van de KNKV, de nationale bond, nam tijdens de rust het beleidsplan met plezier in ontvangst. Rob Meijer: “Het is fantastisch om het enthousiasme hier binnen de club te zien. De speerpunten van Phoenix zijn vrijwel hetzelfde als van de KNKV, ook de bond streeft kwaliteit en een open vereniging na”.

20141207-35325 20141207-35326

Phoenix treedt buiten de gebaande paden om de ambities te verwezenlijken. De club streeft ernaar een open club te worden, met een breder sportaanbod. Korfbal blijft natuurlijk hoofdzaak, maar Phoenix kijkt verder. Nicolette vertelt enthousiast: “Wij willen ook de ouders die nu nog langs de lijn staan te wachten tot hun kind klaar is met de training stimuleren om te gaan sporten. Dat hoeft dan niet speciaal korfbal te zijn, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook kiezen voor wandelen, hardlopen, fietsen of misschien wel fitness. De activiteiten zijn gericht op gezondheid en plezier in het sporten, we denken dat veel ouders hier graag aan mee willen doen!”.

Phoenix zoekt partnerschap bij de gemeente, maar ook bij de scholen en wijksportverenigingen. Samenwerken en groeien, één van de plannen voor de toekomst is de realisatie van een sportcampus, die als uitvalsbasis dient voor de korfballeden, maar ook voor de andere sporten, schoolsport in alle jaargetijden en wijksport.

Eén ding is zeker: Phoenix gaat met dit nieuwe beleidsplan actief aan de slag om de toekomstplannen mogelijk te maken!

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-