Panters heerenveenIJshockey - In het Heerenveense Thialf zagen zo’n 25 Zoetermeerse toeschouwers de Hotwings Panters een ijshockeyduel eenvoudig winnen met 14-1 van de UNIS Flyers Heerenveen. De Panters kwamen in de eerste periode al snel op voorsprong, Heerenveen had moeite met het snelle spel en keek dan ook tegen een 8-0 achterstand aan het einde van de eerste periode.

In de tweede periode was de energie en de drive om te winnen aan de Panters kant even zoek. Dit leidde tot een paar gevaarlijke kansen aan Flyers kant, maar het lukte net niet om te scoren. In deze lelijke periode, met veel onnodige straffen, wisten de Panters toch twee keer het net te vinden: 10-0, de wedstrijd was duidelijk al gespeeld.

De derde periode waren de Panters weer terug in hun vertrouwde spel, een aantal goede acties zorgden snel voor de 14-0 op het scorebord. Helaas kon de shutout niet worden voorkomen en werd anderhalve minuut voor tijd de eer voor Heerenveen gered.

Het blijft een spannende strijd bovenaan in de eerste divisie, net als Zoetermeer won pakte ook HIJS Hokij Den Haag punten. Volgend weekend staat de thuiswedstrijd in Zoetermeer tegen de Red Eagles uit Den Bosch op het programma.

 

Foto: Edwin Haanstra

Tekst: Michiel van der Spek

-advertenties-

-goede doel-