IMG 7470

Korfbal - Na de pijnlijke en ongelukkige nederlaag tegen Refleks moest het vlaggenschip van Phoenix dit weekend aantreden tegen SDO, de (toch ietwat) verrassende koploper uit de poule. Waar velen (vooral tegenstanders uit de poule) vooraf al uitgingen van een overwinning van de Zoetermeerders, was het nog zeker geen gedane zaak om deze verwachting uit te laten komen. Trainer/coach Rob Siemer kon vandaag weer zijn vaste basisteam laten starten. Sven van Baggum keerde terug in de basis na een lichte blessure.

Vliegende start

IMG 7485Na een wat haperende opkomst van beide ploegen (de geluidsinstallatie liet helaas te wensen over) was het Phoenix dat furieus uit de startblokken schoot. Fraaie goals van onder andere Esmee Putting (uiteraard vanuit een vrije bal), Tess Ouwerkerk (een prachtige doorloopbal) en Christiaan Pieper (driemaal trefzeker in korte tijd) zorgden ervoor dat Phoenix na elf minuten al de weelde kende van een 8-1 voorsprong. Na wat scores over en weer zorgde Stefan Naerebout in de 26ste minuut voor een 13-5 voorsprong, hetzelfde aantal doelpunten waarvoor de ploeg een week eerder zestig minuten nodig had. Na een afstandsschot van Sven van Baggum (de zoveelste dit seizoen) waren de stofwolken voor wat betreft de eerste helft opgetrokken en kon er gerust worden met een riante 14-5 voorsprong.

Goed doorgaan

Ondanks twee snelle tegengoals na rust van de Veldhovenaren gingen de blauw-witten op dezelfde voet verder als in de eerst helft. Een kwintet aan goals (zo schoot Anouk Sintniklaas voor de derde keer dit seizoen zonder afvang en schoot ze even zo vaak raak) zorgde ervoor dat er acht minuten voor tijd een 20-8 voorsprong op het scorebord stond. Na, wederom, wat scores over en weer waren de laatste goals van Zoetermeerse hand. Inge van Hoorn scoorde een fraaie doorloop nadat de SDO-verdediging volledig opengereten werd. Dit was echter niet het slotakkoord van de wedstrijd. Deze kwam namelijk van grote afstand van de hand van Sander van der Bent; 25-11. Zijn schot was gelijk het laatste balcontact van de wedstrijd. Direct hierna besloot, een ditmaal prima leidende scheidsrechter, Patrick de Haan om voor het eindsignaal te fluiten. Overigens zorgde de goal van de nummer 5 aan Phoenix-zijde (Sander van der Bent) ervoor dat alle spelers minimaal tweemaal tot scoren wisten te komen. Dit geeft aan dat Phoenix een ploeg is dat over vele (alle) schijven kan scoren.

Winterstop

Phoenix 1 heeft nog één wedstrijd te gaan tot aan de ‘winterstop’, volgende week wordt er in Leiden gespeeld tegen laagvlieger KZ/Danaïden. Voor het vlaggenschip is het echter zaak om ook in deze wedstrijd andermaal thuis te geven. Want, zoals trainer/coach Rob Siemer eerder min of meer al aangaf “er zijn nauwelijks kleintjes in deze poule”. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar speelt Phoenix uit tegen een andere laagvlieger (Haarlem). De eerstvolgende thuiswedstrijd zal zijn tegen koploper Tilburg. Deze wedstrijd belooft een ware kraker te worden, maar dan moet Phoenix wel zorgen dat het goed en optimaal gemotiveerd voor de dag komt in het tweeluik voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Brabanders.