kerstmannenloop

Afgelopen weekend was er voor de lopers van de Ilion loopgroepen veel te beleven. Eerst op zaterdag de 10 EM ( 16,1km) bij de Meeuwen en Makrelenloop in Scheveningen. Dat betekende eerst 8 km richting Monster met de volle wind op kop. Maar gelukkig scheen wel de hele weg de zon en dat maakte het heel aangenaam. Bij paal D voorbij de strandmotor werd er gekeerd en gingen de lopers met de wind in de rug weer terug naar de Hellingweg. De afstand is 10 Engelse mijlen, maar dat is niet tot op de centimeter nauwkeurig, het hangt ook af van de hoogte van het getij. Bij laag water moet je verder over het strand lopen om bij de waterlijn te komen.

ilionploegEr worden geen tijden genoteerd ,maar na afloop was er voor iedereen een Makreel voor thuis terwijl een heerlijk bordje erwtensoep klaar stond. En of dat nog niet genoeg was er voor iedereen een vers gebakken visje. Maar vis moet zwemmen en daarom hadden de Ilion lopers een paar Thermoskannen Glühwijn meegenomen. Het is een traditie geworden dat ook de organisatoren een lekker glaasje meedrinken.

De volgende dag stond alweer een heel ander loopje op het programma: de Kerstmannenloop bij Snowworld ten behoeve van 3FM Serious Request. Er zijn 2 afstanden de 5 en 10 km en de meeste Ilionezen hadden voor de 5 km gekozen. Bij de inschrijving kreeg iedereen een Kerstmannenpak, met baard en kerstmuts. Een prachtig gezicht voor Snowworld met ongeveer 100 in het rood geklede lopers. Van Ilion deden niet allen lopers van de loopgroepen mee maar ook de jeugd was duidelijk aanwezig. Bij hen pasten de pakken overigens beter dan bij sommige oudere lopers. Na afloop stond er voor alle deelnemers weer de traditionele erwtensoep klaar waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

Al met al een druk weekend , maar dit zijn dan ook de laatste wedstrijden van 2013 en nu gaan de loopgroepen trainen voor de marathon in Düsseldorf op 27 april. 

-advertenties-

-goede doel-