Alain Schmidt scoort winnende voor SG WZC 1

Alain Schmidt scoort winnende voor SG WZC 1, Fotograaf: Olaf Otten

Waterpolo - De vijfde uitwedstrijd dit seizoen tegen d'Elft 1 leverde SG WZC 1 ook de 5e uitoverwinning op: 7-8.

Het ging echter allemaal niet van een leien dakje bij de gasten uit Zoetermeer. De middenmoter uit Delft ging fel van start, schuwde het (te) fysieke duel niet en hield dit ook de gehele wedstrijd vol.

Via tweemaal een man meer kwamen de gastheren dan ook op een 2-0 voorsprong, terwijl aan de andere kant SG WZC 1 goede mogelijkheden en tweemaal een overtal niet benutte.

Het tweede part schakelde de Zoetermeerse brigade een tandje bij, hetgeen vooralsnog geen direct effect had op de stand: beide ploegen wisten 1x te scoren, Laurence van Drongelen was bij de man meer succesvol: 3-1.

Het derde part werd de thuisploeg geheel verrast door de formatie van coach Cees Loendersloot. Een aantal goede aanvallen werden onreglementair afgestopt en dat leverde 2x een man meer op – scores van Jermaine Gras en Laurence van Drongelen – en daarnaast benutte laatstgenoemde ook nog een strafworp. Daarmee was de Zoetermeerse koek nog niet op: via de boogbal van Guido Slegtenhorst, een mooi ‘stiffie’ uit de contra van Jelmer Kooij en een geplaatst schot van Maurits Snel werd de score naar 5-7 getild.

Zo snel als in het derde part ‘de storm’ opstak, zo snel was deze in de laatste periode ook weer verdwenen. Halverwege kwamen de Delftenaren via een man meer zelfs weer langszij: 7-7.

De gasten misten in deze fase een belangrijke man meer na de time out en alles leek er op te wijzen dat de koploper eveneens als de week ervoor met een gelijkspel genoegen zou moeten nemen.

Laurence van Drongelen had daar zo zijn eigen gedachten over: met een pass over 14,78 meter bereikte hij de voor zijn man zwemmende Alain Schmidt die vanaf 2,26 meter de Delftse goalie kansloos liet: 7-8.

Met nog 26 seconden te spelen kwam de thuisploeg deze tik niet meer te boven: met nog 12 seconden te spelen veroverden de Zoetermeerders de bal en werd de wedstrijd uitgespeeld.

Coach Cees Loendersloot deelde de blijdschap van zijn ploeg, maar nuanceerde de overwinning wel: "Wij hadden heel veel moeite met hun zware fysieke en beweeglijke aanvalsspel. Daar zetten we gewoonlijk een hoog tempo tegenover en dat brachten we aanvankelijk niet. Toen we dat wel gingen doen waren we ook de betere ploeg. Met als uitschieter het derde part. Onverklaarbaar waarom we aan het eind zo wegzakken, dat mag niet. Maar de laatste schitterende goal vergoedt veel, zo niet alles."

Door de overwinning in deze laatste wedstrijd voor de winterstop staat de formatie van Loendersloot fier aan kop in de 3e klas A. met 25 punten uit 10 wedstrijden. Doordat directe concurrenten PZ&PC 1 en De Vliet 1 elkaar in evenwicht hielden (12-12) en OZV 1 eveneens een benauwde overwinning boekte in en tegen Sassenheim (8-9) hebben de Zoetermeerders  5 punten voorsprong op nr.2  OZV 1, dat een wedstrijd minder speelde tegen nr.3  PZ&PC 1 dat volgt op 6 punten. Daarachter delen Alkemade 1 en De Vliet 1 de vierde stek op 8 punten van SG WZC 1.

Op 18 januari start het tweede deel van de competitie en tot dan nemen de heren t/m 1 januari even gas terug. Daarna worden de trainingen hervat en staan er enkele zware oefenpotjes tegen sterke tegenstanders op het programma.

Loendersloot: "Herfstkampioen klinkt leuk maar levert niets op. We staan er goed voor en zaak is het om daar goed mee om te blijven gaan. De winterstop komt voor ons op een goed moment, dat we nog beter moeten gebruiken. Voordeel is dat we de doelstelling niet hoeven bij te stellen!"

Doelpunten: Laurence van Drongelen 3x, Alain Schmidt, Jelmer Kooij, Maurits Snel, Guido Slegtenhorst en Jermaine Gras ieder 1x.

Bijzonderheden: 2e doelpunt Van Laurence van Drongelen was nr. 100 van dit seizoen!

Volgende competitiewedstrijd: zaterdag 18 januari 20.15uur SG WZC 1 – De Kempvis 1, plaats De Veur.

-advertenties-

-goede doel-