aptroot bij ilion

Foto Ed Turk: vlnr Ko Doncker (voorzitter Ilion), burgemeester Aptroot, Wim Bakker (secretaris Ilion) en Karen van Drimmelen (beleidsadviseur Sport van de Gemeente Zoetermeer)

Op dinsdagavond 10 december was burgemeester Aptroot op bezoek bij ARV Ilion. Tijdens de training voor de jeugd van 11-15 jaar en een van de vele loopgroepen die bij Ilion trainen, kwam de burgemeester een kijkje nemen bij de trainingen en de accommodatie om vervolgens een inspirerend gesprek te hebben met het bestuur, trainers, (top)atleten en vrijwilligers. Zo greep Ilion deze kans met beide handen aan om aan de burgemeester te laten zien wat voor een fantastische vereniging Ilion is!

Ilion brengt al jaren topatleten voort in verschillende disciplines. Namen als Laurens Looije, Jan Peter Larsen, Pelle Rietveld en Inge Drost klinken u vast bekend in de oren. Deze atleten weten met hun topprestaties de jeugd in Zoetermeer te inspireren om aan sport te doen. Daarnaast promoot Ilion met evenementen als het Polsstokgala, de Trojaanse Spelen, de Klaverblad High Jump Meeting en de Klaverbladloop Zoetermeer als een echte sportstad. Het is dan ook niet raar dat momenteel bij Ilion het Regionaal Talent Centrum gevestigd is. Verder is de kans zeer groot dat Zoetermeer wordt benoemd tot Nationaal Trainingscentrum Springen van de Atletiekunie.

Naast de groeiende tak van topsport bij Ilion, heeft de vereniging ook een groot aantal jeugdleden. Met de vele trainers en sinds een aantal jaar ook een combinatiefunctionaris, probeert Ilion zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met sport en atletiek in het bijzonder. Een mooi voorbeeld hiervan is de Wijksportvereniging in Buytenwegh, waar Ilion naar de wijk toe komt om atletiektraining te geven! In de gymzaal op de Nesciohove kunnen kinderen die niet in staat zijn om naar de atletiekbaan te komen ook aan atletiek doen op de maandagmiddag.

Ook voor ouderen heeft Ilion een leuk en vooral gezellig sportaanbod. Elke donderdagochtend komt 'de Jeugd van Toen' bij elkaar om gezellig te hardlopen of te wandelen, maar vooral ook om lekker een kopje koffie te drinken na afloop. De burgemeester is tijdens zijn bezoek aan Ilion van harte uitgenodigd om met deze “JVT” mee te doen als zijn drukke agenda het toelaat.

Tijdens het overleg met de burgemeester werd duidelijk dat Ilion is een vereniging is waar veel vrijwilligers actief zijn en dat zonder deze vrijwilligers Ilion niet zou kunnen bestaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Ilion maar voor alle sportverenigingen in Zoetermeer. De burgemeester was verbaasd hoeveel vrijwilligers Ilion telt en het aantal vrijwilligers dat nodig is om een wedstrijd te organiseren. Na afloop van de bijeenkomst is de burgemeester nog enige tijd in het clubhuis gebleven om zich met de leden te onderhouden.

-advertenties-

-goede doel-