teamfoto Dutch softball team

Op zondagmiddag, 10 augustus, zal het Nederlands Dames Softball team een oefenwedstrijd spelen tegen het Alabama University Softball team op het terrein van Honk- en Softbalvereniging Birds in het van Tuyll Sportpark.

De wedstrijd start om 14.00 uur en voorafgaand is er om 12.00 uur een softbalclinic voor alle jeugd tussen 6-16 jaar uit de regio. Gratis deelname en entree!

Na afloop kunt u deelnemen aan een gezellige BBQ. Opgeven voor de BBQ bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

poster nederlands softbalteam wk oranjeThe University of Alabama is 2e geworden bij NCAA College World Series 2014 in USA. Dit is NCAA Division 1, het hoogste niveau in de universiteitssporten in de USA. Het team zal een aantal keren tegen het nationale team van Nederland spelen, waaronder dus de ontmoeting op het veld van ZBSV Birds.

De ontmoeting tussen het Nederlands Softball team en het Alabama University softball team, maakt onderdeel uit van de ‘Elf Steden Toer’ van ons Nationale Softball team, waarin zij verdeeld door heel Nederland in 11 verschillende steden een oefenwedstrijd zullen spelen.

Deze voorbereidende campagne is opgezet om de sport SOFTBALL te promoten en om zo meer bekendheid te geven aan het Wereldkampioenschap Softball in Haarlem van 15-24 augustus.

Tijdens dit grote evenement, dat voor de eerste keer in Europa zal plaatsvinden en dan gelijk maar in ons land, zal Nederland moeten strijden voor minimaal een 5e plaats om het NOC-NSF tevreden te stellen. Natuurlijk gaan de dames voor een plaats bij de eerste drie. Men hoopt dat er veel mensen de speelsters komen aanmoedigen en op een sportieve manier kennis komen maken met deze prachtige sport.

-advertenties-

-goede doel-