sgwzc dames 2

Mariska L'Herminez scoort 2 keer voor winnend SG WZC (foto: Olaf Otten)

Op een wonderbaarlijke wijze wist Dames 2 van SG WZC waterpolo Zoetermeer tot de halve finales van de districtsbeker door te dringen, en wel door geen enkele minuut te spelen tot nu toe. Door loting, niet opkomen tegenstander en het terugtrekken van een tegenstander spelen zij zaterdag de eerste bekerwedstrijd: de halve finale.

Uiteraard begon SG WZC 2 als underdog tegen het zojuist gepromoveerde ZVL 4 uit Leiden, maar mocht wel in het eigen De Veur aantreden dit keer.

Supporters van WZC hadden deze wedstrijd flink wat aandacht gegeven op de diverse media, hetgeen resulteerde in een sfeervol en goed gevulde tribune. Na het inzwemmen op opzwepende muziek begon de wedstrijd dan eindelijk, en wat wilden de meiden graag! Ze gingen er direct voor. Al snel versierden WZC een man meer situatie, die direct prachtig omgezet werd in een doelpunt van Joëlle Hoegee met een schitterend schot vanuit de hoek. Daarna kreeg ook de tegenstander een man meer, maar verdedigend zat het vandaag ijzersterk in elkaar en deze aanval werd dan ook afgeslagen door de Zoetermeersen. Direct een volgende man meer voor de SG, welke wederom werd omgezet in een doelpunt, dit keer door Annelies Bos. Wat een luxe, een 2-0 voorsprong op het bord!

Nog voor het eind van het eerste part wist helaas ZVL nog een keer tegen te scoren uit een man meer situatie, de periode werd dan ook met een 2-1 voorsprong afgesloten.

In de tweede periode werd de voorsprong verder uitgebouwd, na een man minder situatie wederom heelhuids overleefd te hebben, kwam Mariska L'Herminez direct door, ze kreeg de bal maar de tegenstander liet haar vrij door komen tot op zo'n 9 meter, Mariska twijfelde geen moment en scoorde met een mooie lob de 3-1. De volgende aanval van ZVL werd weer afgeslagen en dit keer kon Marloes van Dijk helemaal vrij opzwemmen tot een meter of 8 en zij scoorde met een strak schot de 4-1, de tegenstander had dit zeker niet verwacht.

Daarna overleefden de Zoetermeersen 2 man minder situaties door sterk verdedigend werk en goed keeperswerk van Anouk Briegoos. Helaas de derde man minder werd wel door de tegenstander benut, een 4-2 stand op het bord na de tweede periode.

In de derde periode kwamen ook onze jongste telg, Gaby van Dijk en Jaike Gruppen in het water, er werd goed verdedigend maar de Zoetermeersen konden niet voorkomen dat er twee gescoord werd door ZVL, 4-4 maar dat lieten de meiden niet op zich zitten, de drang naar winst was te groot vandaag. Eerst scoorde Joëlle Hoegee haar tweede doelpunt uit een man meer situatie waarna Mariska ook haar tweede doelpunt liet aantekenen, het part werd afgesloten met een mooie 6-4 voorsprong.

In het vierde part werd alles op alles gezet om de winst binnen te slepen. Marjolein Brummelkamp maakte een fraaie midvoor actie en scoorde de 7-4. Daarna wist de tegenstander het nog spannend te maken door uit een man meer toch de 7-5 aan te tekenen. Maar Marjolein wist het doel binnen een halve minuut nogmaals te vinden, dus 8-5 met nog 3 minuten te spelen, dit moest gaan lukken........

Helaas liep Marjolein daarna tegen haar derde persoonlijke fout aan en wist de tegenstander hieruit te scoren, 8-6 met nog 2.27 te spelen. Het werden twee en een halve minuut vol spanning en billen knijpende mensen in het publiek, maar de Zoetermeersen hielden stand en de stunt was compleet. De underdog wint van de zojuist gepromoveerde ploeg, het was een goede wedstrijd waar SG WZC als team zeer goed spel liet zien. Op naar de finale, dat belooft wat. De finale is op 17 mei tegen de SG-Haaglanden, wederom een zeer moeilijke pot. Maar deze winst smaakt naar meer!!

Statistieken:

SG WZC 2 - ZVL 4: 8-6

Periodestanden: 2-1, 2-1, 2-2, 2-2

Doelpunten SG WZC: Joëlle Hoegee 2; Mariska L’Herminez 2; Marjolein Brummelkamp 2; Annelies Bos en Marloes van Dijk beiden 1.

Uit 5 man meer situaties werd 3 keer gescoord, en uit 12 man minder situaties slechts 5 keer.