DSC 0968

Zondag 13 april was de start van het nieuwe seizoen bij de Zoetermeerse Watersportvereniging Noord-Aa; de eerste zeilwedstrijd stond op het programma.

DSC 0991Met een windkrachtje 4 waren de omstandigheden voor zowel de beginnende als gevorderde zeiler perfect om het ruime sop te kiezen. 14 boten verschenen aan de start, 4 Jeugdzeilers voeren mee in de Optimist, de perfecte jeugdboot voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. Daarnaast voeren er 10 deelnemers mee in de zogenoemde sw-klasse, zowel beginnend als gevorderd, zowel wedstrijdzeilers als recreanten. De sw-klasse is een systeem met een lage instapdrempel waarbij verschillende type boten tegen elkaar kunnen racen zonder dat er van een officiƫle meting sprake is. De strijd om het podium werd toch vooral geleverd door de 4 laser zeilers die uiteindelijk de eerste 4 plaatsen op het podium bereikten.

De wedstrijd was gezellig en spannend. Op het terras was het heerlijk vertoeven. Na afloop werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de spannende wedstrijd en vooruitgekeken naar het volgende moment waarop de zeilers elkaar weer zullen treffen.

Zaterdag 26 april doet de Zoetermeerse Watersportvereniging actief mee aan Koningsdag: zij varen de gehele dag rond op de Dobbeplas en de Zoetermeerse jeugd mag samen met een ervaren zeiler meevaren in een Optimist.

Zondag 27 april is de 2de clubwedstrijd van het seizoen. De start is om 11.00 uur bij de ZWV-Noord-Aa.

-advertenties-

-goede doel-