sg wzc dames 1-4-14

Aanvoerster Nicoline Kuiper 3x trefzeker voor winnend SG WZC (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames konden wederom een overwinning bijschrijven. Het reeds gedegradeerde Argo uit Sint-Oedenrode werd met periodestanden 1-0, 4-2, 6-3 en 4-1 met 15-6 simpel verslagen.

Het arme Argo wist deze competitie nog geen enkel punt te winnen. SG WZC verzuimde in de eerste helft ruim afstand te nemen en een echte monsterscore bleef uit. Halverwege deed de stand van 5-2 vermoeden dat het een aantrekkelijk duel betrof. Het spelbeeld was echter eenzijdig en Argo kwam simpelweg tekort om bij te blijven. WZC werd niet uitgedaagd haar beste spel te spelen. De thuisploeg kon naar hartenlust aanvallen en veel WZC-ers wisten het net te vinden.

Trainer Kloosterman na afloop: ”Dit soort wedstrijden zitten er helaas ook tussen. Deze tegenstander komt te kort om mee te draaien in deze klasse. Door een ongebruikelijke tactiek maken ze het ons nog moeilijk om ons eigen spel te kunnen spelen. Ik vond dat Argo dat goed deed, al lijkt het meer op het voorkomen van een enorme uitslag. Vooraf staat min of meer wel vast dat je zo’n duel gaat winnen en het lastige is dan welke keuzes je gaat maken. Wie laat je spelen en hoeveel? Ze zijn allemaal zo enthousiast en willen zo graag. Het was een uitdaging iedereen tevreden te houden.”

Volgende week reist de ploeg naar Papendrecht om het op te nemen tegen Wiekslag. Om 20:00 uur klinkt daar het eerste fluitsignaal.

SG WZC - Argo: 15-6

Periodestanden: 1-0, 4-2, 6-3, 4-1

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 4x, Nicoline Kuiper 3x, Chantal Keyzer en Joelle Hoegee 2x, Eveline Helmstrijd, Jeanique Gras, Nikkie van Veen, Svetlana Wolters

Bijzonderheid: Door onverwacht puntverlies van concurrent Polar Bears stijgt SG WZC van plaats 5 naar 4.

-advertenties-

-goede doel-