Laatste import - 17

Zaterdag 27 april organiseerde Doing voor de achtste maal de rolstoelhockey competitiedag. Een drukke dag met veel wedstrijden en spanning voor de Doing spelers! Alle drie de teams van Doing moesten uitkomen in hun klasse en zetten alles op alles om goed hockey te laten zien bij deze thuiswedstrijd.

Laatste import - 02Het eerste team van Doing was de competitie slecht begonnen en stond voor deze competitiedag op de 5e plaats in de Hoofdklasse. Dit is hun positie onwaardig, want Doing was de afgelopen 7 jaar achtereen Nederlands kampioen… Doing H1 had dus was goed te maken in eigen huis.

Doing begon de dag tegen de Kampong Wheelys H1 uit Utrecht. Een altijd sterke tegenstander waar Doing vaak moeite mee heeft. Doing H1 begon goed en kwam al snel op voorsprong. Doing kwam niet in gevaar en boekte een klinkende overwinning: 11-4.

De tweede wedstrijd was tegen de Kennemer Keien H1 uit Overveen. Een altijd stugge tegenstander. Dit bleek ook uit de ruststand: 2-2. Doing hield vanaf dat moment de nul en kon de tweede winstpot boeken. 5-2 was de eindstand.

De derde wedstrijd was tegen de nummer 1 in de competitie, Haag ’88 H1. Zij aasden op een overwinning tegen Doing en hadden er deze dag dan ook al twee overwinningen opzitten, net zoals Doing. Maar Doing kwam al snel op voorsprong en gaf deze niet meer weg. Doing H1 boekte een duidelijke overwinning: 7-2.

Doing H1 heeft in het begin van de competitie veel punten laten liggen en staat nu toch nog op de 2e positie met 5 punten achterstand op Haag ’88 H1. Normaal gesproken mag Haag dit niet meer weggeven. Ze zijn op weg naar hun eerste Nederlands kampioenschap.

Doing H2 speelde deze dag ook drie wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Kampong Wheelys H2. Doing creëerde voldoende kansen, maar had moeite deze te benutten. Kampong sprong efficiënter met zijn kansen om en Doing H2 verloor met 2-5. De tweede wedstrijd zou tegen de Starriders H1 uit Tilburg gespeeld worden, maar zij konden door ziekte niet voldoende spelers op de been brengen en moesten afzeggen. Doing won deze wedstrijd daarmee reglementair met 5-0. De feitelijke tweede wedstrijd werd dus tegen Gidos H1 gespeeld uit Roeselare, België. Doing H2 had duidelijk lering getrokken uit de eerste wedstrijd en ging zeer goed om met hun kansen. Ze konden maar liefst 10 doelpunten scoren en de Belgen bleven steken op 6. Een mooie overwinning!

Door deze zes punten steeg Doing H2 naar de eerste plaats in de Overgangsklasse.

Laatste import - 13Doing H3 had op voorhand een zware dag. Ze moesten maar liefst 4 wedstrijden spelen en ook nog twee tegen de nummer 1 in de 3e klasse… Doing H3 moeste in zijn eerste wedstrijd tegen de nummer laatst in de stand, Peperbus H1 uit Zwolle. De Peperbus begon goed en konden dit goed omzetten in doelpunten. Doing H3 had moeite om tot score te komen en verloor met 2-6.

De tweede wedstrijd was tegen de Tubanten H4 uit Enschede. In deze wedstrijd begon Doing steeds beter het netje te vinden. Doing H3 scoorde er maar liefst 7 en daar konden de Tubanten niet tegenop. Eindstand was dan ook 7-5. Zoals eerder gezegd moest Doing twee maal tegen de nummer 1 en dat is Blerick H1 uit Venlo. Zij doen het zeer goed in de competitie en zijn oppermachtig. Dat bleek ook in de wedstrijden tegen Doing H3. Beide wedstrijden verliepen hetzelfde en eindigden dan ook in dezelfde eindstand: 3-12. Het was niet alleen lichamelijk een zware dag, ook mentaal moesten de spelers deze verloren wedstrijden verwerken…

De inzet van Doing H3 in deze competitie heeft er tot nu toe toe geleid dat ze op een mooie tweede plaats staan in de stand in de 3e klasse, met 10 punten uit 10 wedstrijden en daarmee drie punten voorsprong op de nummer drie. Chapeau!

Doing organiseerde deze competitiedag en mag terug kijken op een zeer geslaagde dag. Trainer Frank Maagdenberg bedankte aan het eind van de competitiedag alle vrijwilligers en scheidsrechters voor hun inzet. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door de Dirk Kuyt Foundation en Welzorg.

De rolstoelhockeyers van Doing gaan in oktober weer naar de Prague Wheel Open, in Tsjechië dus. Doing wil daar namelijk graag zijn Europese titel voor clubteams verdedigen. Hiervoor zoekt Doing sponsoren om dit mogelijk te maken. Kijk op de sites doing-www.rolstoelhockey.nl en www.doing.nl of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-